El BAXI Manresa arrenca una victòria d’ofici a Andorra

Un gran partit dels del Bages en una difícil setmana de lesions dóna la segona victòria a la Lliga Endesa. Vene (23 punts) i Lalanne (17 punts i 5 rebots) lideren un bon partit global de la plantilla.

Dissabte 13 de Octubre de 2018 a les 22:03
77 MoraBanc Andorra | Albicy 5, Ennis 36, Vitali, Shurna 10 i Diagne 11; Luz 2, Stevic, Schneider, Jelinek 9, Upshaw 2, Whittington 2.

82 BAXI Manresa | Renfroe 4, Toolson 4, Tomàs 8, Lalanne 17 i Sakho 4; Vene 23, Jou, Lundberg 10, del Águila 6, Muñoz 4 i Gintvainis 2.

Parcials: 19-15, 15-23; 15-24 i 28-20.

Treballadíssima victòria del BAXI Manresa, que va superar per 77 a 82 el MoraBanc Andorra a domicili. Els homes de Joan Peñarroya van fer un partit molt seriós, en què van començar per darrere però en la segona part van capgirar el marcador, en bona part gràcies a la bona feina de Vene, amb 23 punts, i el pivot Cady Lalanne, amb 17 punts i 5 rebots. El més important, però, va ser la bona gestió dels moments amb pressió. Bon debut de del Águila (6 punts).

El partit començava amb el BAXI Manresa perseguint en el marcador el MoraBanc Andorra, un equip que tradicionalment és molt fort a la seva pista. Tot i això, la primera cistella era per Cady Lalanne, un triple. Després de l’empat a 5, els andorrans obrien forat amb el 12-7. Anotaven Vene i Muñoz i quedava el Manresa a 4 punts del rival.

En el segon quart, molt bona reacció dels vermells. Començava del Águila amb un triple, i el seguia Vene amb 2 encerts més des dels 6,75. Una esmaixada de Sakho empatava el partit, i el BAXI es col·locava 4 per sobre abans de la botzina que indicava el descans.

Després de la mitja part, un altre bon parcial deixaria els manresans a 10 minuts d’una victòria que cada cop semblava més possible. Lalanne feia mal a sota, i els locals entraven de seguida en bonus, fet que duia continuament els del Bages a la línia. Quedava tancar el partit en els darrers 10 minuts.

En la recta final, tot i la pressió del MoraBanc Andorra, bona gestió dels minuts finals i de les pilotes difícils, amb grans minuts de Lundberg, i Renfroe en la direcció. També Lalanne es va erigir com una solució en els moments de pressió, amb cistelles i tirs lliures imprescindibles, així com una penetració de Renfroe a pocs segons del final. La victòria se n’anava al Bages.

Joan Peñarroya deia a la roda de premsa post-partit que “estic molt agraït a l’Andorra i la seva gent per l’homenatge que he rebut abans de l’inici del partit; veníem a jugar un partit amb la intensitat que marca l’Andorra des de l’inici a casa seva i a fora, i igualar el nivell físic, i crec que ho hem aconseguit; Lalanne es carrega ràpid de faltes i no hem pogut explotar la situació tàctica que volíem; hem estat endollats, no deixant jugar l’Andorra còmode, i a partir d’aquí hem crescut trobant jugadors de tot arreu, tant dels titulars com de la banqueta”.