Amb poc més de 6 jugadors els del Bages cauen per 2 punts a Tenerife. Pere Tomàs va tenir 2 tirs lliures per forçar la pròrroga. Lalanne anota 22 punts.

Dissabte 29 de Desembre de 2018 a les 23:24

77 Iberostar Tenerife | San Miguel 6, Iverson 7, Abromaitis 15, Beirán 7, Richotti 15; Bassas 3, Staiger, Niang 6, Brussino 6, Saiz 2, Gillet i White.

75 BAXI Manresa | Lundberg 5, Toolson 18, Tomàs 4, Dragovic 11, Lalanne 22; Muñoz 10, Lukovic, Jou, Sima 5, Efambé i Treviño.

Parcials: 23-21, 20-17; 17-17 i 17-20.

Un altre partit heroic del BAXI Manresa, que amb poquíssims efectius va tenir a les mans forçar la pròrroga un Tenerife que es podia permetre el luxe de prescindir d’homes com Davin White. Pere Tomàs va tenir a les mans forçar la pròrroga amb 2 tirs lliures, però no va poder ser. Lalanne va anotar 22 punts en una gesta dels manresans.

El BAXI Manresa va aconseguir portar el partit igualat fins al final. A l’inici, tal com a Santiago, Dragovic amb l’encert exterior mantenia l’equip, juntament amb Muñoz. Els àrbitres assenyalaven la primera falta a favor dels visitants a 1:50 per acabar el primer període, i els del Bages quedaven a 2 punts en el primer parcial.

Segon quart igualment igualat, i amb encert d’Iffe, Pere i Toolson.per no deixar marxar el rival. Cady Lalanne començava a anotar des de la pintura per donar solidesa al Manresa.

En la segona meitat, Lalanne seguia sostenint l’equip des de sota i anotant des de 5-6 metres sense fallar. Les faltes sobre els tirs, sobretot triples, permetien anotar des dels 4,60.A 30 segons d’acabar el tercer quart Toolson deixava el Manresa a 2 punts, i la proesa ja estava feta: arribar als últims 10 minuts amb opcions.

En els darrers minuts, una falta en atac de Lundberg i una altra de discutible el deixaven fora del partit havent jugat 26 minuts. Però l’equip no es rendia, i seguiria lluitant fins a tenir opcions.Triple de Toolson i 8 punts de Lalanne que permetien empatar a 1:40 del final. Els tirs lliures de Tomàs no entraven, però l’equip feia sentir l’orgull a tots els seus seguidors.

Joan Peñarroya deia a la roda de premsa que “és evident que han portat la iniciativa i han dominat en el marcador, però hem entrat al partit amb triples, rebot ofensiu, fins i tot tirs lliures per forçar la pròrroga; perdre sempre és dolent, però hi ha derrotes que deixen més bones sensacions que alguna victòria; és un dels dies que com a equip ens hem de sentir orgullosos del que hem fet, arribant al minut final amb opcions amb tot el que ens ha passat durant el partit; hi ha coses que hauríem pogut fer millor, però l’equip ha competit de tu a tu”.