Doblet al Campionat d'Espanya de la Selecció Catalana amb tres #MadeinManresa

Gerard Fernández i Lucas Sánchez, campions d'Espanya amb Catalunya cadet, mentre que Arnau Cortijo s'emporta el campionat amb Catalunya infantil.

Dilluns 8 de Gener de 2024 a les 18:00

El Bàsquet Manresa ha aportat fins a tres jugadors en els campionats d'Espanya cadet i infantil per autonomies, que s'han celebrat a Huelva del 3 al 7 de gener. Gerard Fernández i Lucas Sánchez han sortit campions amb l'equip cadet, mentre que Arnau Cortijo ho ha fet amb el combinat infantil.

Dimecres 3 de gener a les 9:30

CATALUNYA CADET-NAVARRA (81-41)
Polideportivo Municipal Corrales
Estadístiques del partit

La selecció catalana cadet va debutar amb un contundent triomf davant Navarra (81-41). Gerard Fernández va sortir des de la banqueta i va disputar gairebé 18 minuts, en els quals va aportar 7 punts, 4 rebots, 2 assistències i 13 crèdits de valoració, mentre que Lucas Sánchez va ser titular i va jugar poc més de 19 minuts, acabant amb uns registres de 4 punts, 2 rebots, 2 assistències i 5 crèdits de valoració.

Dimecres 3 de gener a les 11:30

CATALUNYA INFANTIL-EXTREMADURA (62-12)
Polideportivo Antonio Gil Hernández

L'infantil de Catalunya ha aconseguit el seu primer triomf en els campionats d'Espanya al derrotar de manera molt clara a Extremadura amb una diferència de 50 punts, que ha obligat a tancar el marcador al segon quart. Arnau Cortijo, jugador del Bàsquet Manresa, ha jugat quasi 7 minuts en els quals ha aportat 8 punts, 4 rebots, 1 assistència i 16 crèdits de valoració.

Dimecres 3 de gener a les 17:30

CATALUNYA CADET-LA RIOJA (68-18)
Príncipe de Asturias I - Univ. Huelva

L'equip cadet de la selecció catalana ha obligat a tancar el marcador al arribar a la diferència de 50 punts davant La Rioja (68-18). Els catalans sumen la seva segona victòria de la fase de grups després de derrotar a Navarra, i disputaran l'últim partit del grup davant Andalusia. En el partit han tingut protagonisme dos jugadors del Bàsquet Manresa: Gerard Fernández ha jugat poc més de 8 minuts en els que ha aportat 3 punts, 1 assistència i 5 crèdits de valoració, i Lucas Sánchez ha jugat quasi 12 minuts en els quals ha fet 5 punts, 2 rebots, 1 assistència i 3 crèdits de valoració.

Dimecres 3 de gener a les 19:30

CATALUNYA INFANTIL-EUSKADI (105-55)
Pabellón Plus Ultra de Palos de la Frontera

El conjunt infantil de Catalunya va tornar a sumar una victòria clara, en aquesta ocasió contra Euskadi (105-55). Arnau Cortijo va sortir al cinc inicial i va disputar poc més de 16 minuts, en els quals va finalitzar amb 6 punts, 4 rebots i 9 crèdits de valoració.

Dijous 4 de gener a les 13:30

ANDALUSIA-CATALUNYA CADET (56-77)
Pal. Deportes Carolina Marín

La selecció catalana cadet va superar Andalusia en el darrer partit de la fase de grups de la competició (56-77). Gerard Fernández va sortir des de la banqueta i va jugar poc més de 13 minuts, en els quals va obtenir uns registres de 8 punts, 2 rebots i 9 crèdits de valoració. Per la seva banda, Lucas Sánchez va ser titular i va acabar amb 6 punts, 1 rebot, 2 assistències i 4 crèdits de valoració en els poc més de 18 minuts que va disputar.

Dijous 4 de gener a les 15:30

CATALUNYA INFANTIL-CANÀRIES (88-47)

L'equip català infantil es va imposar de forma contundent a Canàries (88-47), amb un Arnau Cortijo que va sortir en el cinc inicial i va disputar gairebé 18 minuts, en els quals va aportar 8 punts, 5 rebots i 11 crèdits de valoració.

Divendres 5 de gener a les 13:30 / Quarts de final

CATALUNYA INFANTIL-ILLES BALEARS (74-24)
Pab. Mun. Andrés Estrada

En el partit corresponent als quarts de final, Catalunya va ser molt superior a Balears i va obligar a tancar el marcador amb un resultat de 74-24. El jugador del Bàsquet Manresa, Arnau Cortijo, va jugar poc més de 4 minuts en els que va poder aportar 1 rebot defensiu, tot i acabar amb -2 de valoració.

Divendres 5 de gener a les 15:30 / Quarts de final

CATALUNYA CADET-REGIÓ DE MÚRCIA (67-52)

El cadet també va guanyar el seu partit de quarts de final davant la Regió de Múrcia. Els catalans van dominar el partit des del primer quart gràcies a un gran parcial de 21-5. Al segon tram del partit, Múrcia va competir més però no van poder superar els catalans (67-52). Dos jugadors del Bàsquet Manresa van tenir protagonisme en el partit: Gerard Fernández va haver d'abandonar el partit per lesió, però va jugar quasi 9 minuts i va aportar 1 punt i 1 crèdit de valoració. Per la seva part, Lucas Sánchez va jugar més de 24 minuts en els que va firmar 5 punts, 4 rebots, 1 assistència i 6 crèdits de valoració.

Dissabte 6 de gener a les 15:30 / Semifinals

CATALUNYA CADET-COMUNITAT VALENCIANA (104-72)

La Selecció Catalana Cadet va aconseguir el seu bitllet a la final al derrotar la Comunitat Valenciana per 104-72. Els catalans van dominar el partit i al primer període ja tenien un ampli avantatge gràcies al parcial de 36-21. El segon quart va estar més competit (24-23). Al tercer període, els catalans van tornar a ampliar el marcador amb un parcial de 23-8, una diferència que seria suficient per emportar-se la victòria. Lucas Sánchez va jugar 25 minuts en els que va aportar 28 punts, 4 rebots, 3 assistències i 28 crèdits de valoració. Gerard Fernández no va jugar el partit degut a una lesió.

Dissabte 6 de gener a les 17:30 / Semifinals

CATALUNYA INFANTIL-ANDALUSIA (72-51)

Catalunya Infantil va obtenir el pas a la final a l'eliminar Andalusia per 72-51. El jugador del Bàsquet Manresa, Arnau Cortijo, va jugar poc més de 17 minuts en els que va aportar 4 punts, 7 rebots i 3 crèdits de valoració.

Diumenge 7 de gener a les 10:30 / Final

ANDALUSIA-CATALUNYA CADET (52-66)

El cadet de la Selecció Catalana va convertir-se en campió al derrotar un Andalusia que va competir fins al tercer quart (52-66). La primer part del partit va ser molt competida i al descans els andalusos lideraven el marcador amb un resultat de 34-32. A la segona meitat els catalans van apujar el ritme i van emportar-se la victòria gràcies a l'últim quart que va ser de 8-19. Dos jugadors del Bàsquet Manresa van tenir protagonisme en la final del cadet: Gerard Fernández va jugar poc més de 17 minuts en els que va aportar 8 punts, 4 rebots i 5 crèdits de valoració, i Lucas Sánchez va jugar quasi 34 minuts en els que va fer 9 punts, 3 rebots i 3 crèdits de valoració.

Diumenge 7 de gener a les 12:00 / Final

CATALUNYA INFANTIL-COMUNITAT DE MADRID (73-57)

Catalunya Infantil ha revalidat el títol després de derrotar la Comunitat de Madrid per 73-57. El partit va estar molt competit fins al darrer quart, on els catalans van sentenciar el campionat amb un parcial de 27-16 que va deixar fora del partit els madrilenys. Arnau Cortijo, jugador del Bàsquet Manresa, va tenir protagonisme a la final on va firmar 2 punts, 5 rebots i 1 assistència en 13 minuts disputats.