menu
GameLab J28: BAXI Manresa - Unicaja
GameLab J28: BAXI Manresa - Unicaja
GameLab J28: BAXI Manresa - Unicaja

GameLab J28: BAXI Manresa - Unicaja

Un BAXI Manresa amb bon estat d'ànim buscarà la cinquena victòria consecutiva davant un Unicaja amb tres exmanresans.

Dimecres 3 de Abril de 2024 a les 18:39

El BAXI Manresa tornarà a jugar davant un rival amb molt de nivell. Després de visitar el líder, el Real Madrid, i donar la sorpresa amb una victòria al WiZink, els manresans esperen al Nou Congost la visita del segon classificat, l'Unicaja d'Ibon Navarro. L'equip del Carpena suma un balanç de 22 victòries i 5 derrotes tenint quasi assegurat el factor pista als Play-Off de la Lliga Endesa. Per la seva part, els homes de Pedro Martínez, que sumen quatre victòries de manera consecutiva, buscaran un nou triomf que els continuï acreditant com a un dels candidats per lluitar per les primeres posicions.

Qui aporta els punts a l'Unicaja?

Actualment l'Unicaja és l'equip amb més anotació de la Lliga Endesa, amb una mitja de 88,3 punts per partit. Dylan Osetkowski és el màxim anotador dels andalusos amb una mitja de 12,5 punts per partit, però Ibon Navarro compta amb altres jugadors amb molts punts com poden ser Tyson Carter (10,7 punts), Kameron Taylor (9,4 punts), Kendrick Perry (9,3 punts) o Nihad Djedovic (8,1 punts).

El duel: Robinson vs Osetkowski

Devin Robinson i Dylan Osetkowski són, estadísticament, els millors jugadors dels seus equips. Els dos ala-pivots lideren els seus conjunts en anotació i en valoració. En anotació, Robinson compta amb una mitja de 14,1 punts per partit mentre que la d'Osetkowski és de 12,5. En l'estadística de valoració, Robinson valora una mitja de 15,9 crèdits cada partit, i per la seva part, el jugador de l'Unicaja en valora 13,2.

En altres estadístiques els dos jugadors estan també molt igualats. El rebot és una d'elles, on el jugador manresà n'agafa 5,7 per partit davant els 4 que n'agafa Osetkowski.

També podem trobar una gran igualtat entre Robinson i Osetkowski en el percentatge d'efectivitat en el tir de 2, on el jugador del BAXI manté un 56,2% davant el 55,3% de l'ala-pivot de l'Unicaja.

Els % de tir

El tir de 3: BAXI Manresa 31,9% / Unicaja 38,1%

El tir de 2: BAXI Manresa 52,4% / Unicaja 56%

El tir lliure: BAXI Manresa 74,7% / Unicaja 76,6%

Els antecedents

El BAXI Manresa surt beneficiat en el balanç de duels entre catalans i andalusos al Nou Congost. D'un total de 40 visites de l'Unicaja a la capital del Bages, 22 victòries han estat pels locals i les 18 restants han caigut de la banda dels malaguenys.

En l'últim partit que va enfrontar el BAXI Manresa i l'Unicaja al Nou Congost, la victòria va ser per l'equip d'Ibon Navarro en un duel molt igualat (94-98), tot i la gran actuació del manresà Devin Robinson, que va firmar 24 crèdits de valoració gràcies als seus 19 punts i 9 rebots.

La darrera victòria dels catalans davant l'Unicaja va ser fa dues temporades, a l'octubre del 2021, quan els de Pedro Martínez van derrotar els andalusos per 85-74.

Els vells coneguts

David Kravish: Va jugar al BAXI Manresa la temporada 2019-20.

Yankuba Sima: Va ser jugador del club manresà entre els anys 2018 i 2022.

Ibon Navarro: Va dirigir el Bàsquet Manresa durant dues temporades: la 2015-16 i la 2016-17.