menu
GameLab J26: Bàsquet Girona - BAXI Manresa
GameLab J26: Bàsquet Girona - BAXI Manresa
GameLab J26: Bàsquet Girona - BAXI Manresa

GameLab J26: Bàsquet Girona - BAXI Manresa

El BAXI Manresa visita Fontajau per enfrontar un rival contra el que mai ha perdut a la Lliga Endesa. Per la seva part, el Bàsquet Girona busca una victòria per allunyar-se de la zona de descens.

Dimecres 20 de Març de 2024 a les 18:30

El BAXI Manresa tornarà a protagonitzar aquest dissabte un nou derbi català, en aquesta ocasió davant el Bàsquet Girona. Els gironins, tretzens classificats de l'ACB amb un balanç de 10 victòries i 15 derrotes, venen d'aconseguir un triomf vital per allunyar-se del descens davant un rival de mèrit, el Valencia Basket. Els de Fontajau arriben amb una bona dinàmica, amb dues victòries en els tres darrers duels i amb un nou tècnic respecte el partit de la primera volta al Nou Congost, Fotis Katsikaris. Per la seva banda, els homes de Pedro Martínez venen de guanyar els dos últims partits davant rivals d'alt nivell com són el Joventut Badalona i el Gran Canaria, i la victòria a Girona seria importantíssima per continuar mirant amunt just abans de la visita al líder de la competició.

Qui aporta els punts al Girona?

La mitjana de puntuació del Bàsquet Girona és de 81 punts per partit. L'equip dirigit per Fotis Katsikaris centra gairebé tot el seu potencial anotador en les figures d'Ike Iroegbu (14,8 pts per partit) i de Kenny Chery (14 pts per partit). No obstant això, els gironins compten amb altres homes amb molts punts a les seves mans com Juani Marcos (10 pts), Yves Pons (9,4pts) o Khem Birch (9 pts).

El duel: Ike Iroegbu vs Brancou Badio

Iroegbu i Badio són dues de les peces més importants de Girona i Manresa respectivament. El base nascut als Estats Units és el màxim anotador del Bàsquet Girona, aportant una mitja de 14,8 punts per partit als de Fontajau. Per la seva banda, Brancou Badio es posiciona com al segon home que més punts aporta al BAXI Manresa, amb una mitja de 13,4 punts per partit, només superat per Devin Robinson.

Els dos bases dominen altres facetes del joc com bé poden ser els rebots i les assistències, estadístiques on els dos jugadors estan molt igualats. En rebots, Badio supera lleugerament a Iroegbu amb una mitja de 3 rebots per duel davant els 2,6 del gironí. En canvi, en les assistències es giren els rols i és Ike (3 ass) el que supera per poc a Brancou (2,7 ass).

En una altra estadística on trobem una gran igualtat entre els dos bases és en la valoració. Per una banda, Ike Iroegbu valora una mitja d'11,9 crèdits per partit, i, d'altra banda, Brancou Badio en valora 12,2.

Els % de tir

El tir de 3: Bàsquet Girona 35% / BAXI Manresa 32%

El tir de 2: Bàsquet Girona 47,7% / BAXI Manresa 52,8%

El tir lliure: Bàsquet Girona 75,8% / BAXI Manresa 75,2%

Els antecedents

El BAXI Manresa només ha visitat al Bàsquet Girona una sola vegada a Fontajau en partit ACB. Aquest enfrontament va tenir lloc la passada temporada, en la jornada 24, on els bagencs es van endur la victòria amb un resultat de 79-86. Dani Pérez va ser el manresà que va firmar una millor actuació en el partit, gràcies als seus 13 punts, 5 rebots i 6 assistències va finalitzar el partit amb 24 crèdits de valoració.

Els dos equips catalans s'han enfrontat en dues ocasions més a la Lliga Endesa, ambdues al Nou Congost. En el partit de la primera volta d'aquesta temporada, els de Pedro Martínez van derrotar els gironins a la jornada 13 (101-87), mentre que la passada temporada, la visita dels de Fontajau al Nou Congost va estar més competida, on el guanyador va tornar a ser el 'resa' (82-79).

Aquests resultats donen peu a què el BAXI Manresa no coneix la derrota davant el Bàsquet Girona a l'ACB.

Els vells coneguts

Dani García: Va estar a la plantilla del Bàsquet Girona la temporada 2020-21 com a cedit des del BAXI Manresa.

Pierre Oriola: Va formar part de la plantilla del Bàsquet Girona la temporada 2022-23.

Pedro Martínez: Va dirigir l'Akasvayu Girona durant la temporada 2007-08.