menu
GameLab J24: Joventut Badalona - BAXI Manresa
GameLab J24: Joventut Badalona - BAXI Manresa
GameLab J24: Joventut Badalona - BAXI Manresa

GameLab J24: Joventut Badalona - BAXI Manresa

El BAXI Manresa visita la pista d'un Joventut Badalona en bona dinàmica, que suma 6 victòries consecutives a la Lliga Endesa.

Dimarts 5 de Març de 2024 a les 16:38

El BAXI Manresa visita Badalona amb l'objectiu de posar fi al bon moment de l'equip dirigit per Carles Duran. Els badalonins sumen 6 partits consecutius amb victòria i es troben vuitens classificats amb un balanç de 14 triomfs i 9 derrotes. Els manresans, dirigits per Pedro Martínez, buscaran retrobar-se amb la victòria després de caure derrotats en els darrers dos partits de l'ACB, davant el Barça i l'UCAM Murcia.

Qui aporta els punts al Joventut?

La mitjana de puntuació del Joventut Badalona és de 81,8 punts per partit. A l'equip dirigit per Carles Duran, l'home més destacat en aquesta faceta és Andrés Feliz. El base nascut a Santo Domingo anota una mitja de 14,2 punts per partit, que el destaquen com al setè home més anotador de la Lliga Endesa.

Tot i tenir aquesta gran figura en anotació, els badalonins tenen altres jugadors amb molta capacitat per aconseguir punts, com poden ser Andrew Andrews (13,4pts), Ante Tomic (11,9pts), Shannon Evans (10,7pts) o Tyler Cook (8,5pts).

El duel: Tomic vs Geben

Ante Tomic (217 cm) i Martinas Geben (208 cm) són dues de les figures més destacades dels seus equips, sobretot en el domini sota cistella. Parlem de dos pivots amb una gran alçada que tenen un gran domini en el rebot i molt de perill a la zona interior. Ante Tomic figura entre els 10 homes que més rebots aconsegueixen de la competició, ocupant la vuitena posició del rànquing amb una mitja de 5,8 rebots per partit. Per la seva part, el pivot lituà del BAXI Manresa és el segon jugador de l'equip de Pedro Martínez amb més rebots, una mitja de 4, només per darrere de Devin Robinson (5,6 reb).

Gràcies al seu físic i domini en la pintura, els dos pivots mantenen un alt percentatge d'encert en el tir de 2, on domina Martinas Geben, amb un 54,3% d'efectivitat, sobre Ante Tomic, amb un 53,7%.

Aquest encert en el tir de dos col·loca els dos pivots amb les següents mitges d'anotació per partit: Ante Tomic 11,9 pts i Martinas Geben 7,3 pts.

Amb les seves actuacions i estadístiques el pivot manresà finalitza els duels amb una mitja de 7,8 crèdits de valoració, mentre que el jugador del Joventut Badalona ho fa amb 13,3 crèdits.

Els % de tir

El tir de 3: Joventut Badalona 36,4% / BAXI Manresa 32,3%

El tir de 2: Joventut Badalona 51,3% / BAXI Manresa 52,7%

El tir lliure: Joventut Badalona 75,1% / BAXI Manresa 74,5%

Els antecedents

El BAXI Manresa ha visitat la complicada pista del Joventut Badalona un total de 45 vegades a l'ACB, d'on només ha pogut treure 8 victòries.

La darrera visita de l'equip de Pedro Martínez a Badalona va acabar amb derrota per 73-65, en el partit corresponent a la jornada 19 de la passada temporada.

La victòria més recent dels manresans a l'Olímpic de Badalona va ser el 14 de desembre de 2019, on després d'una pròrroga, els del Bages van derrotar els badalonins per 104-106.

Els vells coneguts

Aleix Duran: Va formar part de l'staff manresà en dues etapes: del 2003 al 2013 i del 2015 al 2018. La temporada 2017-18 ho va fer com a primer entrenador.