menu
Rytas Vilnius, un equip amb potència anotadora
Rytas Vilnius, un equip amb potència anotadora
Rytas Vilnius, un equip amb potència anotadora

Rytas Vilnius, un equip amb potència anotadora

El conjunt de Vílnius té bons números en tirs de tres i en rebots, tant defensius com ofensius. Marcus Foster és el jugador més anotador dels lituans i el tercer en la competició.

Dijous 19 de Gener de 2023 a les 17:10

El Rytas Vilnius és el primer rival del BAXI Manresa. Aquest dimarts l'equip lituà visitarà el Nou Congost per disputar el primer partit de la Round of 16. El conjunt de Vílnius destaca, en títols, a la seva lliga i té alguns èxits a la BBL. En els anys 2005 i 2009 va guanyar els seus trofeus més prestigiosos: el 7DAYS EuroCup.

Respecte a la Basketball Champions League, els lituans van ser segons del seu grup (amb 3 victòries i 3 derrotes) i, per tant, van haver de jugar la fase de play-in. Durant el mes de gener, el seu rival va ser el conjunt grec PAOK Mateco, amb dues victòries a Vílnius i una ajustada derrota a casa del rival. En canvi, el BAXI Manresa va ser primer de grup i es va classificar directament per a la Round of 16. L'equip bagenc va aconseguir quatre victòries i dues derrotes durant la fase de grups.

El Rytas Vilnius sobresurt per encertar els tirs de tres, tot i que el seu percentatge d'encert (37,3%) és ajustat respecte a l'equip manresà (35,2%). També té bones xifres en referència al rebot, tant defensiu (26) com ofensiu (15). Els dos equips estan força igualats en puntuació, amb 83,7 punts pel BAXI Manresa i 83,3 pel conjunt lituà.

Marcus Foster, el base del rival, és el tercer jugador amb més punts de la competició. També és el més anotador (21,2 punts) i el millor valorat (17,9 crèdits de valoració) del Rytas Vilnius. El nord-americà va tocar sostre en puntuació (31 punts) contra el PAOK Mateco i en valoració (31 crèdits) contra el també grec Peristeri bwin. En el BAXI Manresa, Jerrick Harding és el setè en el rànquing de puntuació. També és el jugador amb més punts (18,3) i millor valorat (14,8 crèdits). El seu millor partit va ser contra el Limoges CSP, en el Nou Congost, a on va anotar la seva màxima puntuació (30) i valoració (26).