menu
Obradoiro: el retorn del capità "Alvarito" en un equip comandat pels Scrubb
Obradoiro: el retorn del capità "Alvarito" en un equip comandat pels Scrubb
Obradoiro: el retorn del capità "Alvarito" en un equip comandat pels Scrubb

Obradoiro: el retorn del capità "Alvarito" en un equip comandat pels Scrubb

Els germans canadencs tenen un gran pes dins de l'equip de Moncho Fernández, on també destaca el retornat Robertson, amb 17 punts per partit

Dijous 30 de Març de 2023 a les 11:39

El Bàsquet Manresa s'ha imposat en 11 dels 25 partits que ha disputat davant l'Obradoiro. El darrer triomf dels bagencs va ser el 19 de gener del 2022 al Nou Congost, en un duel en què va destacar Chima Moneke i en el qual els homes de Pedro Martínez van certificar la seva presència a la Copa del Rei de Granada (104-84). Aquest resultat va esdevenir la victòria més àmplia dels manresans enfront els gallecs.

L'equip de Santiago de Compostel·la té a dos dels cinc jugadors que juguen més minuts a la Lliga Endesa: Thomas Scrubb, líder amb 30, i Phil Scrubb, cinquè amb 27. Aquest últim també és segon en percentatge de tirs lliures, amb un 89,5%. D'altra banda, Marek Blazevic és tercer en faltes comeses, amb 3. Un altre dels homes destacats és Kassius Robertson, que anota 17 punts per partit. El canadenc, que va tornar a l'equip a mitja temporada, és un dels màxims anotadors de la competició, però no apareix en els rànquings perquè només ha disputat 15 partits. El conjunt dirigit per Moncho Fernández també té a les seves files Álvaro Muñoz, que va jugar al club bagenc del 2017 al 2019.

Quant a les estadístiques d'equip, els gallecs són els tercers que més tirs lliures anoten, amb 15,38, i en percentatge de tirs lliures, amb un 77,52%. Finalment, són cinquens en triples anotats, amb 9,63.

Altres dades d'interès

-Adam Waczynski va jugar del 2014 al 2016 a les files de l'Obradoiro, amb els quals va establir alguns dels seus rècords a la Lliga Endesa. Per exemple, el 3 de gener del 2016, en la visita de l'Andorra al Fontes do Sar, va fer el seu màxim de punts, amb 30. I el 24 d'octubre del 2015, també com a local davant el Saragossa, va establir els seus topalls en rebots, 8, i valoració, 36.

-En el partit de la primera volta, disputat el 4 de gener, Martinas Geben va fer el seu millor partit en la seva curta carrera a la competició, establint rècords en punts, 21, rebots, 8, taps, 2, i valoració, 30.

-En aquest mateix duel, Brancou Badio va obtenir el seu topall en assistències, amb 4.