menu
Minicopa Endesa 2023-24
Minicopa Endesa 2023-24
Minicopa Endesa 2023-24

Minicopa Endesa 2023-24

Cajasiete Canarias, Casademont Zaragoza i Fundación Breogán, rivals del Bàsquet Manresa a la fase prèvia de la Minicopa 2024.

Dijous 30 de Novembre de 2023 a les 17:03

Els catalans han quedat encuadrats al Grup A juntament amb Cajasiete Canarias, Casademont Zaragoza i Fundación Breogán. L'equip dirigit per Josep Santasusana jugarà els tres partits de fase de grups al Palau d'Esports de Tarragona els dies 6 i 7 de desembre. En cas de quedar primers, el Manresa ja estaria classificat per la fase final que es jugarà a Màlaga. La segona posició del grup donaria una plaça a la final per aconseguir el bitllet a la fase final de la Minicopa.

L'infantil del Bàsquet Manresa va debutar amb victòria davant el Casademont Zaragoza (93-92). Els aragonesos van fer una gran sortida i van tancar el primer quart amb 17 punts de renda (11-28), que van poder ampliar fins els 21 al segon quart. A partir d'aquí els jugadors de Josep Santasusana van reaccionar i van arribar al descans només nou punts per sota (32-41).

En la segona meitat els bagencs es van situar a un sol punt (49-50), però un parcial de 0-11 va fer que el Zaragoza tornés a obrir forat. Semblava que els aragonesos tenien controlat el partit, ja que guanyaven per quinze quan faltaven poc menys de sis minuts per jugar-se (67-82) i per vuit quan en restaven poc menys de dos (84-92). Tot seguit els manresans van anotar nou punts consecutius i van culminar la remuntada amb una cistella d'Arnau Cortijo a disset segons del final. Precisament Cortijo va ser el jugador més destacat del partit, amb 28 punts, 11 rebots i 36 crèdits de valoració.

Estadístiques del partit


En el segon partit, l'infantil va obtenir nou triomf, aquest cop més contundent, davant el Fundación Breogán (61-82). El conjunt dirigit per Josep Santasusana va iniciar el duel millor que el seu rival i va obtenir una renda de tretze punts al final del primer quart (5-18). A partir d'aquí els bagencs van poder mantenir sense problemes un avantatge còmode durant la resta del partit i van sumar la segona victòria. Arnau Cortijo va tornar a ser el referent manresà, amb 13 punts, 13 rebots i 25 crèdits de valoració.

Estadístiques del partit


El Manresa jugarà l'últim partit de la fase de grups davant el Cajasiete Canarias, el mateix dijous 7 de desembre a les 16:15.

En directe: Cajasiete Canarias - Bàsquet Manresa


En cas que el Manresa quedés primer classificat, obtindria el bitllet a la fase final de la Minicopa Endesa 2024 que es jugarà el febrer a Màlaga.

En l'hipotètic cas de quedar segon classificat del Grup A, el Bàsquet Manresa jugaria la final el divendres 8 de desembre a les 10:00, davant el segon classificat del Grup B, que integren el Joventut Badalona, el Gran Canària, el Fundación Bilbao i el MoraBanc Andorra.

Si els catalans no es classifiquen entre les dues primeres plaçes del grup, ja no tindran la oportunitat de lluitar pel títol.

La plantilla manresana està formada per Kike Alocén, Eloi Pujol, Carles Mèndez, Jan López, Marc Prada, Nil Serrat, Dídac Martínez, Neil López, Arnau Cortijo, Nical Casol, Marc Roca. El cos tècnic el formen l'entrenador Josep Santasusana, els ajudants Albert Bataller i Txell Gras, i el fisioterapeuta Àlex Cuenca.