menu
Les revisions al CIMETIR, tret de sortida de la pretemporada del BAXI Manresa
Les revisions al CIMETIR, tret de sortida de la pretemporada del BAXI Manresa
Les revisions al CIMETIR, tret de sortida de la pretemporada del BAXI Manresa

Les revisions al CIMETIR, tret de sortida de la pretemporada del BAXI Manresa

Els jugadors ja s’han posat en mans de l’equip mèdic de la Clínica Sant Josep coincidint amb l’inici dels entrenaments. Per primera vegada, els professionals de la Unitat de Readaptació Esportiva Integral de la Clínica Sant Josep han fet una avaluació funcional dels jugadors per determinar estratègies que han de contribuir a un millor rendiment esportiu.

Dijous 17 de Agost de 2023 a les 11:17

Com cada mes d’agost, en l’iniciar la pretemporada, els jugadors del BAXI Manresa es posen a prova en les revisions medicoesportives que han de superar al CIMETIR, el Centre Integral de Medicina Esportiva, Traumatologia i Rehabilitació de la Clínica Sant Josep, que compta amb l’acreditació de màxima categoria (nivell 3) del Consell Català de l'Esport. Aquestes revisions aporten informació de valor sobre l’estat de salut de la plantilla i donen el tret de sortida a la pretemporada del primer equip del Bàsquet Manresa.

Les proves fetes aquest dimecres, 16 d’agost, han servit per confirmar el bon estat de salut dels jugadors de l’equip manresà. L’examen medicoesportiu ha corroborat el rendiment òptim de Martinas Geben, Dani Pérez i Guillem Jou, que han estat els primers en passar-la, juntament amb Dani Garcia, Musa Sagnia i Toni Naspler. Està previst que durant els propers dies faran les proves la resta de jugadors.

Les revisions dutes a terme al CIMETIR, supervisades per un professional especialitzat en medicina esportiva, s’adapten a les característiques de cada esport.

En aquest cas, inclouen una valoració de la història clínica i esportiva, un estudi antropomètric i una exploració cardíaca. A més, també han de superar una prova d’esforç amb analitzador de gasos i se’ls mesura l’àcid làctic per determinar l’estat físic de tots els jugadors.

Tant la revisió com les visites de seguiment i control al CIMETIR s’engloben dins del conveni de col·laboració entre la Fundació Althaia i el Bàsquet Manresa. Fruit d’aquest acord, Althaia, a través dels professionals de la Clínica, assumeix també la responsabilitat dels serveis mèdics i per això, aquesta temporada, el Dr. Marcelo Casaccia continuarà sent el metge referent del primer equip del club.

Noves avaluacions funcionals de la Unitat de Readaptació Esportiva Integral
Una de les novetats en la preparació dels jugadors per a començar la nova temporada han estat els tests i proves funcionals que han realitzat els professionals especialistes de la Unitat de Readaptació Esportiva Integral de la Clínica Sant Josep.

Aquestes valoracions – objectives, quantitatives i qualitatives – permeten analitzar els diferents punts febles i asimetries que presenta cada jugador.

Per poder fer aquestes avaluacions la Unitat de Readaptació Esportiva Integral disposa d’una innovadora tecnologia, que inclou tres màquines amb diferents funcions, que a principis d’aquesta setmana va desplaçar a les instal·lacions del Nou Congost. Això ha permès obtenir moltes dades dels jugadors per valorar, de manera molt fiable i precisa, la seva força, el moviment i el seu equilibri en una àmplia varietat d’exercicis i salts.

Aquest tipus d’anàlisi permet analitzar i controlar en temps real el rendiment esportiu de cada jugador i possibles processos de readaptació de manera objectiva, ràpida i fiable. Això fa que després, l’equip tècnic pugui establir estratègies individuals i personalitzades per a cada jugador que han de contribuir a millorar el seu rendiment esportiu.