menu
GameLab J14: BAXI Manresa - Lenovo Tenerife
GameLab J14: BAXI Manresa - Lenovo Tenerife
GameLab J14: BAXI Manresa - Lenovo Tenerife

GameLab J14: BAXI Manresa - Lenovo Tenerife

Un BAXI Manresa en bona dinàmica rep un Lenovo Tenerife amb la necessitat de guanyar al Nou Congost.

Dimarts 12 de Desembre de 2023 a les 17:31

El BAXI Manresa tindrà com a rival aquest dissabte a un Lenovo Tenerife dirigit per Txus Vidorreta que necessita la victòria per continuar lluitant per un bitllet a la Copa. Els canaris encadenen dues derrotes consecutives a casa davant l'Obradoiro i a la pista del Baskonia. Els de Pedro Martínez, que venen de guanyar el Barça al Palau Blaugrana, buscaran la novena victòria per continuar estant entre els millors equips de la competició.

Qui aporta els punts al Tenerife?

La mitja de punts per partit del Lenovo Tenerife és de 84,1, dada que el col·loca com a novè equip més anotador de l'ACB. El màxim representant dels canaris en aquesta faceta anotadora és el base Marcelinho Huertas amb una mitja de 12,9 punts per partit. Els altres jugadors del conjunt de Txus Vidorreta que mes punts aporten són Jaime Fernández( 12,8pts), Giorgi Shermadini (11pts), Tim Abromaitis (8,2pts) i Aaron Doornekamp (7,3 pts).

El duel: Dani Pérez vs Marcelinho Huertas

Els dos bases són els dos màxims assistents de la competició. Dani Pérez, amb una mitja de 6,9 assistències per partit, lidera l'estadística, mentre que el base del Tenerife el segueix en la segona posició, amb una mitja de 6,3.

El jugador del Lenovo Tenerife nascut a Sao Paulo és el màxim anotador del seu equip, amb una mitja de 12,9 punts per partit. Per la seva part, Dani Pérez és el tercer jugador del BAXI Manresa amb millor anotació; 9 punts per partit.

Els dos bases tenen una gran amenaça des del tir exterior. En el tir de 3, Huertas compta amb una efectivitat del 43,3%, mentre que el base del BAXI nascut a L'Hospitalet manté un percentatge del 38,6% d'efectivitat.

Huertas també lidera el seu equip en valoració, firmant una mitja de 15,2 crèdits de valoració per partit. D'altra banda, Dani Pérez es manté com al tercer jugador dels catalans que més valora; 9 crèdits.

Els % de tir

El tir de 3: BAXI Manresa 33,6% / Lenovo Tenerife 37,5%

El tir de 2: BAXI Manresa 53,3% / Lenovo Tenerife 53,8%

El tir lliure: BAXI Manresa 73% / Lenovo Tenerife 81,8%

Els antecedents

El Lenovo Tenerife ha visitat el Nou Congost en 19 ocasions en partits ACB, s'ha emportat la victòria cap a les illes 9 vegades i a les altras 10 ha caigut derrotat pel BAXI Manresa.

L'última vegada que els illencs van visitar el Bages es van endur la victòria amb un resultat de 70-89. Els de Txus Vidorreta es van emportar el duel que inaugurava l'ACB per als catalans i canaris el 29 de setembre de 2022.

Els canaris van caure derrotats al Congost per darrera ocasió la temporada 2021-22 amb un resultat de 95-93, en un partit que es va decidir a la pròrroga amb una cistella guanyadora de Dani Pérez.

Els vells coneguts

Dani Pérez: Va arribar al Tenerife a l'abril de 2016 i va jugar al conjunt canari fins a final d'aquella mateixa temporada.

Musa Sagnia: Va formar part de les categories inferiors del Tenerife.