menu
GameLab J12: Unicaja - BAXI Manresa
GameLab J12: Unicaja - BAXI Manresa
GameLab J12: Unicaja - BAXI Manresa

GameLab J12: Unicaja - BAXI Manresa

El BAXI Manresa viatja a Màlaga per visitar la pista de l'Unicaja, segon classificat de l'ACB.

Dimarts 28 de Novembre de 2023 a les 16:35

El BAXI Manresa visita el Martín Carpena per enfrontar-se a l'Unicaja de Màlaga. El conjunt dirigit per l'extècnic del Manresa Ibon Navarro és el segon classificat de l'ACB amb un balanç de 8 victòries i 3 derrotes i ha estat l'únic equip en derrotar el líder Real Madrid. Els andalusos també lideren el seu grup de la Basketball Champions League amb un balanç de 3 victòries i 1 derrota.

Qui aporta els punts a l'Unicaja?

L'Unicaja és un equip on no destaca una figura anotadora respecte a la resta de jugadors. Dylan Osetkowski és l'home que més anota del conjunt malagueny amb una mitjana de 12,4 punts per partit. L'ala-pivot nascut a Califòrnia és seguit en la faceta anotadora per Kendrick Perry (11,7pts), Tyson Carter (10,6pts), Nihad Djedovic (9,5pts) i Kameron Taylor (9,5pts).

El duel: Unicaja vs BAXI Manresa

Els andalusos i els catalans són dos conjunts que trobem en molts dels Top 10 de les estadístiques en equip de la competició.

En l'estadística d'assistències és on els dos conjunts es troben en posicions més altes. L'Unicaja és el segon equip de l'ACB que més assistències reparteix de tota l'ACB amb una mitjana de 19,5 per partit. D'altra banda, el BAXI Manresa és el quart equip més assistent de la competició amb una mitjana de 18,7. El jugador que més assistències reparteix a Unicaja és Alberto Díaz (4,5) i del BAXI Manresa és Dani Pérez (6,9).

En valoració els dos conjunts també es troben en el Top 10. Els andalusos ocupen la quarta posició del rànquing amb una mitjana de 99,4 crèdits per partit, i els manresans la sisena posició amb una mitjana de 91,8. De part de l'Unicaja el jugador que més crèdits aporta és Kendrick Perry (12,6val) i per part del Manresa és Devin Robinson (16,5val).

Una altra dada on destaquen els equips d'Ibon Navarro i Pedro Martínez és la d'anotació. Els malaguenys són el segon equip més anotador de la Lliga Endesa amb una mitjana de 87,5 punts a favor, i els catalans són sisens amb 85,2 punts a favor per partit. A l'Unicaja el jugador que més punts anota és Dylan Osetkowski (12,4pts) i per part del BAXI és Brancou Badio (15,1pts).

No obstant el BAXI Manresa lidera una estadística amb molta diferència respecte a l'Unicaja. Els del Bages són l'equip que més rebots ofensius captura en tota l'ACB amb una mitjana de 13,36. En canvi, els andalusos són el penúltim equip de la llista amb 9 rebots ofensius per partit.

A més, els dos equips tenen un gran protagonisme en l'estadística d'esmaixades. El BAXI Manresa és el quart equip que més esmaixades fa amb 3,3 per partit. En canvi, els actuals campions de la Copa són el vuitè, amb una mitjana de 2,4.

Els % de tir

En el tir de 3 l'Unicaja, amb un 36,8%, té un percentatge d'efectivitat més alt que el BAXI Manresa, amb un 32,9%. El jugador de l'equip andalús que més triples intenta és Osetkowski amb 4,5 intents per partit (38% d'encert).

En el tir de 2 l'equip d'Ibon Navarro també supera els manresans en encert tot i que en una mínima diferència: Unicaja 54,4% / BAXI Manresa 53,7%. El jugador de l'Unicaja que més llançaments interiors intenta és Kameron Taylor amb 5,8 intents per partit (60,9% d'encert).

En el tir lliure tan Unicaja (74,3%) com BAXI Manresa (73,5%) tenen un alt percentatge d'efectivitat.

Els antecedents

El BAXI Manresa ha visitat el Martín Carpena en un total de 40 ocasions. De totes aquestes visites, els catalans només han tornat amb la victòria 9 vegades, i han caigut derrotats en les 31 restants.

L'últim duel disputat a Màlaga entre Unicaja i BAXI Manresa va finalitzar amb victòria local amb un resultat de 97-88. El millor jugador del partit va ser Jerrick Harding, que va anotar 20 punts i va aconseguir 19 crèdits de valoració.

L'última victòria manresana a Màlaga data de l'11 de maig de 2022, en la jornada 33 de la Lliga Endesa (95-100). El millor jugador del partit va ser Chima Moneke amb 23 punts, 8 rebots i 29 de valoració.

Els vells coneguts

David Kravish: va jugar al BAXI Manresa durant la temporada 2019-20.

Yankuba Sima: va ser jugador del club entre els anys 2018 i 2022.

Ibon Navarro: va dirigir l'equip manresà del 2015 al 2017.