menu
L’acb homenatja a Rafa Martínez per a la seva carrera
L’acb homenatja a Rafa Martínez per a la seva carrera
L’acb homenatja a Rafa Martínez per a la seva carrera

L’acb homenatja a Rafa Martínez per a la seva carrera

La Lliga va acomiadar amb un gran aplaudiment a Rafa Martínez, un dels jugadors més emblemàtics dels últims anys i de la competició. Martínez ha posat punt final a una exitosa carrera a les files del BAXI Manresa.

Dimarts 14 de Juny de 2022 a les 13:08

El bàsquet acb ha donat aquest divendres un últim gran aplaudiment a Rafa Martínez, un dels jugadors més emblemàtics dels últims anys a la competició i que acaba de posar punt i final a la seva carrera a les files del BAXI Manresa.

L'acb ha retut homenatge a Rafa Martínez en un bonic acte a la seva seu de Barcelona, que ha compartit amb família i amics, però també amb els clubs on ha jugat i totes les institucions del bàsquet.

Un aplaudiment unànime i molt sentit a una carrera de somni: 19 temporades acb que han gaudit a Manresa (en tres etapes, inclòs el debut i els seus darrers dos anys), València Basket, aixecant el títol de Lliga Endesa i Supercopa Endesa el 2017, i Bilbao Basket en el difícil 2020 copejat per la pandèmia.

En el comiat del bàsquet acb ha estat abrigat pels principals suports de la seva carrera, la seva dona Olatz i els seus fills Paula i Adur, pels seus pares Angelita i Santiago, però també per entrenadors com Pedro Martínez i Joan Peñarroya, excompanys com Fernando San Emeterio , Roman Montañez, Juan Carlos Navarro, Sam Van Rossom, Jordi Trias, Yankuba Sima, Dani Garcia, Guillem Jou, Sergi Vidal, Albert Miralles, Toni Naspler, Marc Peñarroya, responsables de Bàsquet Manresa (Josep Sáez, Carles Sixto i Xevi Pujol) , València Basket (Víctor Luengo) i Bilbao Basket (Isabel Iturbe), i en representació d'institucions del bàsquet Carlos Jiménez (FEB), Alfonso Reyes (ABP), Juan Maria Gavaldà (AEEB), Carles Marco (SINEB) i Jordi Aliaga ( AEBA).

Rafa Martínez es va mostrar molt emocionat per l'acte i es va mostrar molt agraït per l'afecte rebut: «Moltes gràcies a l'acb per aquest bonic homenatge. Ha estat un orgull i un honor jugar tants anys a la millor lliga d'Europa. Només tinc paraules d´agraïment».

L'històric jugador va fer balanç de la seva carrera, mostrant la seva gratitud a cadascun dels equips pels quals va passar des de la seva etapa de formació, destacant la seva connexió amb els tres conjunts la samarreta dels quals va defensar a la Lliga Endesa. «Gràcies a València per onze grans temporades, em quedo amb l'afecte de l'afició i del club. També al Bilbao Basket, on tot i estar només un any es va convertir en un lloc molt especial en el pla professional i personal. I el Manresa, el club on vaig créixer i em va donar sentiment de pertinença. No vaig poder tenir un millor final de carrera: a casa meva, davant de la meva família i fent una temporada històrica».

Per part seva, el president de l'acb Antonio Martín va destacar la importància de l'homenatjat. No era un acte més:«He vist aquests anys molts homenatges, però n'estic especialment content. La resposta de la gent descriu qui és Rafa Martínez sembla més una festa d'aniversari d'un amic que un homenatge». «Rafa és el prototip d'esportista d'equip i l'empremta que ha deixat és el més important: aquesta manera de fer les coses és el que importarà i marcarà el seu esdevenir a la vida», va concloure.