menu
El Bàsquet Manresa supera l'etapa post-covid i manté el deute estructurat
El Bàsquet Manresa supera l'etapa post-covid i manté el deute estructurat
El Bàsquet Manresa supera l'etapa post-covid i manté el deute estructurat

El Bàsquet Manresa supera l'etapa post-covid i manté el deute estructurat

La Junta General d'Accionistes celebrada aquest dimecres al vespre a la FUB aprova el tancament de l'exercici 2021-2022 amb uns guanys que pal·lien les pèrdues provocades per la covid.

Dijous 1 de Desembre de 2022 a les 10:12

El Bàsquet Manresa SAE va celebrar aquest dimarts a la sala d'actes de l'edifici FUB 2 la seva Junta General d'Accionistes. En la reunió amb els accionistes, el President, Jordi Serracanta, i el Gerent, Carles Sixto, van explicar l'estat de la societat. La temporada passada va poder aconseguir compensar les pèrdues provocades per la pandèmia i es manté estabilitzat el deute, mentre que la previsió pressupostària per a aquesta temporada és de 3.400.000 euros.

La gestió realitzada i l'èxit esportiu de la temporada passada va permetre al Bàsquet Manresa equilibrar les pèrdues que hi havia hagut per culpa de la pandèmia. El tancament del pressupost de la 2021-22 va generar un benefici de 218.237 euros, una xifra pràcticament calcada a les pèrdues de la temporada 2020-21, en què per culpa de la pandèmia els ingressos van quedar reduïts.

Per altra banda, el club va fer el darrer pagament de l'antigament anomenat FRAD (Fons de Regulació d'Ascensos i Descensos) a l'ACB, actualment anomenat "Valor de Participació".

El deute que la societat té amb els bancs està estabilitzat i estructurat. La xifra total ascendia a 30 de juny d'aquest any als 2.771.797,77 euros. Aquesta xifra es pagarà a llarg plaç i s'estima que pugui liquidar-se entre els propers 6 a 10 anys.

La previsió de pressupost per a aquesta temporada 2022-23 és d'uns 3.400.000 euros, i hi ha la previsió de tancar amb superàvit un cop acabi el curs.

El President del Bàsquet Manresa, Jordi Serracanta, declarava en l'àmbit econòmic que «l’entitat segueix fent passos per consolidar una situació econòmica d’estabilitat, com ha quedat palès en els resultats del darrer exercici econòmic. Gràcies al suport dels abonats, patrocinadors i institucions i a la bona gestió feta s’ha pogut superar l’etapa dura del Covid. La situació financera actual permet encarar el present i futur amb majors garanties sense oblidar-se de mantenir una gestió acurada i eficient».

En l'apartat esportiu, el dirigent ha volgut «agrair la confiança dipositada pels més de 3.600 abonats que té actualment el club, i que són la gran força que ens ha de permetre de manera conjunta, poder revertir la situació esportiva que tenim actualment. Estem esportivament preocupats, però al mateix temps esperançats de canviar la dinàmica de resultats i completar una plantilla el més competitiva possible. Ens toca correspondre als abonats i afeccionats amb un major rendiment esportiu».

I finalment ha volgut agrair personalment la gran tasca feta per l’anterior president, Josep Saez, i la seva confiança mostrada per encapçalar l’entitat en aquesta nova etapa.