menu
El Benfica, davant el seu taló d'Aquiles: la banqueta del BAXI Manresa
El Benfica, davant el seu taló d'Aquiles: la banqueta del BAXI Manresa
El Benfica, davant el seu taló d'Aquiles: la banqueta del BAXI Manresa

El Benfica, davant el seu taló d'Aquiles: la banqueta del BAXI Manresa

Els portuguesos visiten el Nou Congost, on es podrà veure un duel d'encert entre Jerrick Harding i Aaron Broussard. Els jugadors de la banqueta manresana van ser els botxins del Benfica a Lisboa.

Dilluns 21 de Novembre de 2022 a les 11:13

Aquest dimarts serà la segona vegada que un equip portuguès visiti el Nou Congost: la primera va ser el 4 de novembre del 1997 en la quarta jornada de la fase de grups de la Copa Korac, quan l'aleshores TDK Manresa va vèncer per la mínima l'AD Ovarense (71-70).

En el partit d'anada, el BAXI Manresa es va imposar per 78-97 a Lisboa, imposant-se en cadascun dels quatre quarts. En aquest duel, els jugadors de banqueta dels bagencs van anotar un total de 60 punts, una xifra rècord en un matx de la temporada 2022-23 de la BCL. Precisament l'aportació dels homes que no surten al cinc inicial és una de les principals diferències entre els dos equips en el que portem de competició: els bagencs tenen una mitjana de 40,7 punts i el Benfica, de 18,7.

El conjunt dirigit per Pedro Martínez s'està mostrant molt sòlid en els seus partits europeus com a local: ha guanyat els seus darrers cinc partits per un marge de com a mínim quinze punts (la temporada passada contra el Darüssafaka, el Treviso, el Tofas i l'Unicaja, i aquesta davant el VEF Riga). A més, ha anotat més de 80 punts en cadascun dels vuit últims enfrontaments (tots els del curs passat i el d'aquest contra els letons).

El Benfica buscarà a Manresa guanyar el seu tercer partit seguit com a visitant (van vèncer a Riga per 76-89 i a Llemotges per 67-68). Des del curs 2019-20, només un equip debutant ho ha aconseguit: el Tofas Bursa turc la temporada 2020-21.

El duel de dimarts enfrontarà a dos jugadors molt regulars i encertats en el tir: per part dels bagencs, Jerrick Harding ha anotat setze o més punts en els tres partits d'aquesta edició. De fet, ho ha aconseguit en vuit dels seus nou darrers partits a la competició (els altres cinc, amb el Nymburk txec). Finalment, el nord-americà té un encert del 51% en tirs de camp aquesta temporada. De la banda portuguesa, Aaron Broussard ha anotat més de 12 punts en els tres duels de la fase de grups, quan anteriorment només ho havia assolit en dos dels seus 11 partits previs (a les files del Nizhny Novgorod rus i l'Anwil polonès). Broussard anota un 53,3% dels seus triples.