menu
Presentades les Lligues Nacionals Catalanes AON 2021
Presentades les Lligues Nacionals Catalanes AON 2021
Presentades les Lligues Nacionals Catalanes AON 2021

Presentades les Lligues Nacionals Catalanes AON 2021

Les Lligues Catalanes 2021 s'han presentat oficialment aquest dimecres 1 de setembre en un acte celebrat a l'Antiga Fàbrica Damm de Barcelona.

Dimecres 1 de Setembre de 2021 a les 16:18

L'Antiga Fàbrica Damm de Barcelona ha estat l'escenari, aquest dimecres 1 de setembre, de la presentació oficial de les Lligues Nacionals Catalanes AON 2021 amb la presència d'Anna Caula, Secretària General de l'Esport i l'Activitat Física de la Generalitat de Catalunya; de Sergio Pérez, Director de l'Oficina de Barcelona d'AON, patrocinador principal de les Lligues Nacionals Catalanes; i de Ferran Aril, President de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ).

L'acte també ha comptat amb la compareixença de Marc Aloy, Alcalde de Manresa, Jordi Sans, Director de la UFEC i Eduard Portela, ex President de l'ACB, així com també de diferents directius i responsables dels clubs participants. A més a més, tant Laia Palau, jugadora de l'Spar Girona, com Pau Ribas, jugador del Joventut de Badalona, també han assistit a l'esdeveniment en qualitat d'Ambaixadors de l'FCBQ i del Bàsquet Català, i jugadors i jugadores d'equips competidors com Pierre Oriola del Barça, Marta Guerrero de l'Unilever Viladecans BF, Maria Martiáñez del Lima-Horta Barcelona o Clara López del Basket Almeda, entre d'altres.

La presentació ha arrencat amb el lliurament de l'ensenya d'or de la Federació Catalana de Basquetbol a Gerard Figueras, l'ex Secretari General de l'Esport i de l'Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, com a reconeixement per part del President Ferran Aril.

Tot seguit, i després de la projecció d'un vídeo-resum introductori de les diferents competicions de l'edició anterior, s'ha procedit a la presentació tècnica de les Lligues Catalanes 2021, tot detallant els emparellaments i la relació de calendaris de joc i de les seus de cadascuna de les categories. Enguany, les Lligues Catalanes compten amb la novetat de la Lliga Catalana Femenina Challenge, que viurà la seva primera edició al Pavelló Castell d'en Planes de Vic.

El torn dels parlaments institucionals s'ha iniciat amb una primera intervenció del President Aril, que ha remarcat la bona salut del Bàsquet Català i ha posat en relleu el creixement del Bàsquet Femení. Aril també ha volgut reconèixer i agrair el suport de totes les institucions, patrocinadors i mitjans de comunicació a l'hora de potenciar les competicions de les Lligues Nacionals Catalanes 2021 i ha aprofitat per animar els espectadors a gaudir de les Lligues Catalanes tot desitjant la tornada a la normalitat competitiva.

A continuació, ha intervingut Sergio Pérez, Director de l'Oficina de Barcelona d'AON, destacant l'orgull i el plaer de poder patrocinar les Lligues Catalanes 2021. Així mateix, Anna Caula, Secretària General de l'Esport i l'Activitat Física, també ha participat assenyalant la importància del bàsquet i de l'esport, accentuada durant l'època de pandèmia. Caula, que ha mostrat el seu sentiment de gratitud cap a Figueras, ha volgut ressaltar l'esport d'elit com a punta de llança d'un gran teixit associatiu de tot el Bàsquet Català. Tant Pérez com Caula, en els seus discursos, han agraït la feina realitzada per la Federació.

Finalment, els Ambaixadors de l'FCBQ i del Bàsquet Català Laia Palau i Pau Ribas s'han encarregat de tancar els parlaments amb la voluntat de poder. Aquesta temporada, les Lligues Nacionals Catalanes AON 2021 estan configurades per un total de 50 conjunts participants, la xifra més alta a la història de la competició, corresponents a les categories ACB (4), LF (2), LF Challenge (4), LEB (5), LF2 (7) i EBA (28), repartits arreu del territori català.

AON, empresa líder en serveis professionals globals, renova el seu compromís i amplia el seu acord amb la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) per recolzar totes les categories tant femenines com masculines de les Lligues Nacionals Catalanes. AON ja porta 3 temporades vinculades amb la competició i enguany donarà nom al títol oficial de la competició 'LLIGUES CATALANES AON 2021' com a patrocinador principal de l'esdeveniment.

ACTIVITATS DE FORMACIÓ

En el marc de les Lligues Nacionals Catalanes AON 2021 d'equips ACB i Femenina, el Comitè Tècnic de l'FCBQ organitza, al Complex Esportiu Vell Congost de Manresa, dos clínics presencials com activitats de formació.

El primer clínic es realitzarà dissabte 4 de setembre a les 17.30 hores i estarà impartit per Borja Comenge. El nom de la xerrada serà 'Idees per atacar contra el canvi defensiu'. D'altra banda, el segon clínic està programat per a diumenge 12 de setembre a les 10 hores i tindrà com a ponents Olga Vázquez i Xavi Orois, entrenadors de les seleccions catalanes mini que es van proclamar campions d'Espanya, que parlaran de la 'Construcció de conceptes bàsics a l'etapa mini'.