menu
Així funcionarà l'edició 2021-22 de la Basketball Champions League
Així funcionarà l'edició 2021-22 de la Basketball Champions League
Així funcionarà l'edició 2021-22 de la Basketball Champions League

Així funcionarà l'edició 2021-22 de la Basketball Champions League

El BAXI Manresa coneixerà els seus primers rivals en el sorteig d'aquest dimecres a les 12:00 del migdia

Dilluns 5 de Juliol de 2021 a les 16:34

La Junta de la Basketball Champions League ha aprovat el format de competició per a la temporada 2021-22 BCL. Aquest format s’implementarà a partir de la sisena temporada de la competició, que s’estrena el proper mes d’octubre.

El Consell del Club de la BCL i el Comitè de Competició de la BCL s'han reunit pràcticament durant els darrers mesos i, després d'extenses discussions, han presentat les seves pertinents propostes al Consell. Tots els grups d'interès van acordar que aquest format crearia partits d'intensitat competitiva, ja que el resultat de cadascun d'ells realment importa. Aquest format també maximitzaria l'atractiu comercial de la BCL i desenvoluparia encara més la col·laboració amb les lligues membres europees, promovent i protegint les competicions nacionals en una mesura encara més gran.

El format de la competició és el següent:

Tux, la mascota de Linux

La fase de la temporada regular estarà composta per 32 clubs, 28 directament classificats i 4 que passaran de les rondes de classificació. Els equips es dividiran en vuit grups de 4 clubs cadascun, i jugaran en un sistema d'anada i tornada, a casa i a fora, d’octubre a desembre. Els equips classificats de cada grup es classificaran directament per als vuitens de final. El segon i el tercer classificat s’enfrontaran en un Play-In per classificar-se als vuitens de final.

La fase Play-In estarà composta per 16 clubs; el segon i el tercer classificat dels 8 grups de la temporada regular (vegeu les explicacions detallades sobre els emparellaments aquí). Els equips jugaran la millor sèrie de tres durant el mes de gener, amb l'avantatge de casa dels equips classificats en segon lloc. Els vuit guanyadors del Play-In s’uniran als vuit guanyadors del grup de la temporada regular, ja classificats, als vuitens de final.

La fase de vuitens de final estarà composta per 16 clubs, els vuit primers equips classificats procedents de la temporada regular i els vuit guanyadors de la fase Play-In. Es dividiran en 4 grups de 4 clubs cadascun i jugaran en un sistema d'anada i tornada, a casa i fora de casa, de finals de gener a març. Els dos primers equips de cada grup es classificaran per als quarts de final.

La fase de quarts de final estarà composta per vuit clubs, els dos primers equips de cada grup de vuitens de final. Els equips jugaran la millor sèrie de tres durant el mes d’abril, amb l’avantatge local per als equips classificats. Els 4 guanyadors es classificaran per a la Final Four.

Un torneig Final Four conclourà la temporada. Els 4 equips classificats jugaran un cap de setmana de maig, amb les semifinals divendres i la final diumenge.

Aquest format competitiu i dinàmic premiarà cada posició a la classificació, augmentarà el valor per als aficionats, les emissores i els patrocinadors i oferirà una temporada europea garantida fins al final de l'any natural a tots els clubs participants.

Procediment i restriccions del sorteig

Als efectes del sorteig, els vint-i-vuit (28) equips qualificats directament i els quatre (4) equips procedents de les rondes de classificació es dividiran en quatre (4) pots de vuit (8) equips cadascun. Les olles es basen en els rànquings BCL de clubs i països esmentats.

La protecció del país s’aplica en aquesta fase del sorteig: els clubs no es poden sortejar en grups amb altres clubs del mateix país.

El sorteig de la temporada regular de la Basketball Champions League 2021-22 es completarà un cop s’hagin sortejat tots els equips. La temporada regular s’iniciarà el 4 d’octubre.

La cerimònia oficial de sorteig es reproduirà en directe a www.championsleague.basketball, el dimecres 7 de juliol, a partir de les 11:00 CET.