top

Comunicat oficial de la acb

Dimarts 21 de Abril de 2020 a les 09:42

Els clubs de la acb, reunits aquest dilluns en Assemblea de forma telemàtica, han acordat per unanimitat la ruta a seguir per a la represa de la competició, sempre condicionat a l'evolució de les mesures decretades per les autoritats sanitàries

Els clubs de la acb, reunits aquest dilluns a Assemblea de forma telemàtica, han acordat per unanimitat la ruta a seguir per a la represa de la competició, sempre condicionat a l'evolució de les mesures decretades per les autoritats sanitàries ia les màximes garanties de preservar la salut per a tots els jugadors, entrenadors, àrbitres i resta de participants.

De tal manera, els clubs han acordat per unanimitat els següents punts:

• Establir juntament amb les autoritats competents un protocol sanitari per a la represa dels entrenaments i de la competició que garanteixi la salut de tots els participants en la competició.

• Donar per finalitzada la Lliga Regular per causes de força major. Al quedar pendent un terç de la competició, no es produiran descensos a la LEB Or.

• Decidir el títol de la Lliga Endesa 2019-20 mitjançant una fase final que disputaran els 12 primers a la Lliga Regular, i que se celebraria en una seu única.

• En properes dates es designarà la seu on es disputarà aquesta fase final. La garantia de compliment de les directrius marcades per les autoritats sanitàries serà el primer criteri per definir el lloc de celebració.

• A aquest efecte es fixa un mínim de tres setmanes de preparació abans de la represa de la competició.

• S'estableix el 31 de maig com a data màxima per a, en funció de les mesures preses per les autoritats, decidir la disputa de la fase final o donar per conclosa la Lliga Endesa 19-20.

• S'ha fixat el 10 de juliol com a límit per a la finalització de la Lliga Endesa 19-20.

• En el cas d'haver de donar per finalitzada definitivament la competició el 31 de maig, el títol de la Lliga Endesa quedaria desert.

Així serà la fase final per la Lliga Endesa 2019-20

Els 12 primers classificats després de la jornada 23 de la Lliga Regular s'enfrontaran en una seu única per a disputar el títol de la Lliga Endesa, en un desenllaç supeditat a l'evolució de l'emergència sanitària i a les màximes garanties per a la salut de tots els participants.

Els 12 conjunts s'agruparan en dos grups de sis equips, distribuïts en funció de la seva classificació a la Lliga Regular seguint el criteri de distribució equivalent a el format de Playoff. Tots els equips disputaran cinc partits, un contra cada rival del seu grup.

Els dos primers classificats de cada grup s'enfrontaran en semifinals, i els vencedors disputaran la final, en ambdós casos a partit únic.

En total es disputaran 33 partits en un termini de dues setmanes.

Valoració d'Antonio Martín

"Volem compartir el dolor que vivim a la acb i en el si de tots els clubs pels terribles efectes provocats per la pandèmia, i molt especialment enviar una abraçada de el món de l'bàsquet a les famílies que ho estan patint de manera directa. Tampoc volem oblidar un gran aplaudiment a tots els treballadors sanitaris i de tots els sectors que treballen diàriament per la salut i el benestar de tot el país "

"Vull agrair a tots els clubs la seva confiança i haver deixat de banda els seus interessos individuals buscant el bé comú de la acb".

"S'ha acordat també per unanimitat el format que s'adequa millor a la difícil situació que ens trobem avui en dia: una seu única que, seguint estrictes protocols per assegurar les màximes garanties que dictin les autoritats sanitàries, pugui resoldre el títol de la Lliga Endesa en un termini de dues setmanes de competició. De cara a triar la seu estudiarem totes les propostes, prenent com a primer criteri les garanties sanitàries ".

"La totalitat dels clubs, davant la impossibilitat de disputar un terç de la Lliga Regular, han entès que no s'han de produir descensos a la LEB Or".

"Estem en permanent contacte i en sintonia amb el CSD, ja que per sobre de tot hi ha una cosa molt clara: la competició només es reprendrà si hi ha totes les garanties sanitàries per a jugadors, entrenadors, àrbitres i altres participants. Si això no és possible, donarem per finalitzada la temporada ".

Comparteix aquesta noticia a les Xarxes Socials