top

BAXI participa en la producció de respiradors assistits i altres materials sanitaris per col·laborar en la lluita contra el COVID-19

Dimarts 7 de Abril de 2020 a les 13:46

El patrocinador principal del Bàsquet Manresa també aporta el seu granet de sorra enfront la pandèmia

La lluita per frenar la pandèmia provocada pel COVID-19 ha portat a Baxi a mobilitzar-se per aportar solucions. En aquest sentit, el personal d'R+D de la nostra fàbrica de panells solars i de la línia de treball s'han embarcat en diverses iniciatives per tal de produir material sanitari, tan necessari com escàs en aquests moments.

És un orgull poder compartir aquests fets amb tots vosaltres, pel que volem fer-vos arribar aquesta bestreta que s'anirà concretant en els pròxims dies, segons succeeixin els esdeveniments.

Sens dubte, una de les més rellevants és l'acoblament de respiradors assistits.

Es tracta de respiradors assistits, sense regulació electrònica, en la línia de producció de la nostra fàbrica. L'empresa Waterologies, d'Igualada, zona molt afectada per l'epidèmia, és la coordinadora d'el projecte. Des Baxi posem a disposició d'aquesta les nostres capacitats en R+D i en operacions per realitzar l'acoblament. Un respirador requereix d'unes 10 hores de treball. A hores d'ara hem produït 12 ut. Amb la nostra aportació, creiem que podem lliurar 12 respiradors més, que Waterologies posarà a disposició dels hospitals. El respirador en què treballa BAXI és el model OXYGEN M (versió 5) i està dissenyat per Protofy (startup Espanyola ubicada a Barcelona), que també ha dissenyat el respirador que està produint SEAT. El nostre respirador està a l'espera d'homologació per les autoritats governamentals, com molts altres procedents de múltiples iniciatives i comunitats de 3D makers. Alguns hospitals estan demanant ja aquests respiradors a falta dels autoritzats, participant també en les proves. Més informació aquí

Seguirem donant compte sobre l'evolució d'aquest projecte, així com altres iniciatives que estem duent a terme per col·laborar en la lluita contra aquesta pandèmia.

Volem donar les gràcies a tot el personal implicat, especialment a Jordi Fornells, Oleguer Fuertes i Oscar Mogro, per l'empenta que estan aportant a aquest projecte.

Comparteix aquesta noticia a les Xarxes Socials