menu
El BAXI Manresa bat diverses marques en 'El Partit dels Rècords'
El BAXI Manresa bat diverses marques en 'El Partit dels Rècords'
El BAXI Manresa bat diverses marques en 'El Partit dels Rècords'

El BAXI Manresa bat diverses marques en 'El Partit dels Rècords'

L'equip manresà va superar el seu millor registre de valoració, d'assistències, de triples anotats i de punts al descans, i es va quedar a només cinc punts d'igualar el d'anotació

Dijous 12 de Desembre de 2019 a les 10:29

El BAXI Manresa va obtenir una gran victòria a la Basketball Champions League, a la pista del Polski Cukier Torun polonès (102-121) en un partit que passarà a la història per la quantitat de marques que va batre el conjunt manresà.

-Valoració: Els jugadors bagencs van acabar el duel amb un total de 155 crèdits de valoració. David Kravish, amb 26, Luke Nelson, amb 24, i William Magarity, amb 21, van ser els més destacats. L'anterior récord del club era de 132, en un matx contra l'Estudiantes, el 2005.

-Assistències: El BAXI va repartir un total de 41 assistències, la màxima marca en qualsevol competició europea. A la BCL, els de Pedro Martínez van superar les 34 de l'Avtodor Saratov (l'octubre del 2016 contra el Kataja) i de l'UNET Holon (l'octubre del 2019, també contra els polonesos). A l'Eurolliga la plusmarca la té el Reial Madrid, amb 36 el 2015, i a l'Eurocup l'Ankara, amb 34 el 2014. El segon millor registre del club manresà també és d'aquesta temporada, i també en un partit europeu, contra l'Oostende el 19 de novembre (27). Contra el Torun van brillar Dani Pérez, amb onze, Luke Nelson, amb vuit, i Ryan Toolson, amb set.

-Triples: L'equip manresà va anotar fins a dinou triples, superant els divuit de la temporada 2012-13 enfront l'Estudiantes. Dulkys en va anotar sis, Magarity quatre, i Toolson, Nelson i Dani Pérez tres. En la història del torneig continental només l'EWE Baskets Oldenburg en va anotar més (vint contra l'UCAM Múrcia, el novembre del 2017).

-Punts al descans: El Bàsquet Manresa va establir el seu récord de punts anotats al descans, amb 65, que també és el màxim de la competició europea aquesta temporada. A la BCL, només el Neptunas Klaipeda va fer més punts en una primera part, 66 contra el Capo d'Orlando el gener del 2018.

-Anotació: Els manresans es van enfilar fins els 121 punts, la seva millor marca en competició europea i la tercera de la seva història, juntament amb un duel davant el Joventut del 1981. Les dues primeres són 126 contra el Canarias, el 1982, i 122 enfront el Barça, en el duel de les quatre pròrrogues del 2009. A la Champions, només l'UNET Holon va anotar més (122), aquesta temporada davant el mateix rival. Magarity i Dulkys, amb 20, i Kravish, amb 18, van ser els máxims anotadors a Polònia.