menu
Demà, partit solidari al Nou Congost: #PosemhiElCor!
Demà, partit solidari al Nou Congost: #PosemhiElCor!
Demà, partit solidari al Nou Congost: #PosemhiElCor!

Demà, partit solidari al Nou Congost: #PosemhiElCor!

Althaia i el Bàsquet Manresa presenten l'acció solidària que es durà a terme en el partit de la jornada 33.

Divendres 17 de Maig de 2019 a les 18:44

Aquest matí la Fundació Althaia i el Bàsquet Manresa han presentat el partit solidari d'aquest dissabte al Nou Congost. A través d'un sorteig, els espectadors podran posar el seu granet de sorra i col·laborar amb la campanya #PosemhiElCor, que té diversos projectes per millorar les àrees d'atenció a infants i joves. 

EN l'acte de presentació, Montse Seubas, Responsable de l'àrea Social del Bàsquet Manresa, ha explicat l'acció solidària que es durà a terme. Seubas ha explicat que hi haurà, «a partir de dos quarts de 7 de la tarda, inflables per als més menuts i voluntaris d'Althaia i jugadors del Bàsquet base que vendran tires per al sorteig, que tindrà lloc després del tercer quart».

Més tard, Antònia Raich, cap de Comunicació, participació i mecenatge d’Althaia, ha agraït «que el Bàsquet Manresa col·labori en una jornada tant significativa com aquesta». Raich ha explicat que des de fa gairebé 3 anys es treballa en diverses campanyes, però que aquest 2019 es treballa per millorar els serveis de determinades àrees. 

Montserrat Garriga, cap clínica del servei de Pediatria d’Althaia ha explicat les noves estructures que es volen construïr, com un espai «on els pares puguin estar 24 hores amb els seus nadons, on puguin prendre part de les cures». Per poder realitzar això, es necessita millorar l'espai. Això ajudaria a créixer l'espai i a millorar l'atenció dels nadons que han de passar temps hospitalitzats.

Anna Gómez, cap de la unitat d’infermeria de Pediatria i Neonatologia, apuntava que «caldria millorar les estructures; cal que els nens estiguin igual de ben cuidats, però més com a casa; per això es necessita integrar estructures».

Millorar les àrees d’atenció a infants i joves
Recentment, la Fundació Althaia ha iniciat una nova campanya de participació i mecenatge per millorar les àrees d’atenció a infants i joves i, alhora, enfortir els vincles entre la institució i la ciutadania i treballar la promoció per a la salut. La renovació d’aquests espais és una necessitat ja que els canvis tecnològics i els avenços científics comporten nous mètodes de treball i evidencien que les àrees actuals no responen als nous models d’atenció assistencial.

El projecte preveu la remodelació de la Unitat d'Hospitalització de Pediatria, que inclou l'escola i l'hospital de dia, i humanitzar els espais per tal que el pas dels infants per l’hospital sigui una experiència de coneixement i creixement. També la reestructuració de la Unitat de Neonatologia, la humanització de les consultes externes i urgències de Pediatria, crear el servei de ressonància magnètica pediàtrica, així com la nova Unitat d’Hospitalització de Salut Mental Infantojuvenil.

El gran esforç, implicació i col·laboració d’entitats, empreses i persones a títol individual del territori en la primera campanya de participació i mecenatge d’Althaia ha fet possible la construcció del nou Hospital de dia d’Oncologia i Hematologia, un equipament de primer nivell que permet que els pacients de la Catalunya Central afrontin el tractament de la malaltia oncològica en un entorn de més confort i calidesa.