Treballada victòria de l’ICL Manresa davant un competitiu Carramimbre Valladolid (78-75)

Els manresans es refan d’un inici amb un gran encert dels castellans i guanyen per 78 a 75 en una gran segona meitat. Gintvainis es lesiona el turmell en un partit on destaquen Trias amb 18 punts i Lundberg amb 16. 78 ICL Manresa | Costa 11, Lundberg 16, Muñoz 4, Martín 8 i …

Diumenge 15 de Abril de 2018 a les 21:18

78 ICL Manresa | Costa 11, Lundberg 16, Muñoz 4, Martín 8 i Trias 18; Hamilton 10, Sakho 4, Brià, Garcia, Allen 6, Mazaira i Gintvainis 1.

75 Carramimbre CBC Valladolid | Gantt 20, Alvarado 6, Reyes 3, de la Fuente 16, Kok 6; Wade-Chatman 16, Uta, Barnes 4, Astilleros 4 Graham-Bell, Hopfgartner.

Parcials: 15-21, 16-20, 24-14 i 23-20.

L’ICL Manresa ha hagut de treballar de valent per vèncer un equip que es troba en plena lluita per entrar als play-off. La primera meitat ha estat dificultosa per als del Bages, que veien com un extraordinari encert visitant feia que els de Valladolid dominessin. Però una bona sortida a la segona meitat ha eixugat l’avantatge dels de Pucela, en un partit on ha destacat Trias amb 8 punts i 22 de valoració, amb un gran Lundberg, amb 16 punts. Costa n’ha fet 11 i Hamilton, 10. Gintvainis va torçar-se el genoll i caldrà veure si es perdrà algun partit.

Inici irregular de l’ICL Manresa, que tot i que volia, no ha trobat l’encert idoni per anivellar els visitants. Tot i que la primera cistella era de Costa, els visitants es posaven 2-12 a 6 minuts per acabar el primer quart. Els exteriors del CBC Valladolid feien mal, i l’ICL Manresa trobaria més tard en Lundberg i Costa, de nou, els punts necessaris per mantenir-se a prop del rival. Una cistella amb addicional també del danès posava els manresans a 3 punts, però el resultat al final dels primers 10 minuts seria 15-21.

En el segon període, el Manresa encara no ha trobat la seva millor versió. No arribava l’encert, però semblava que Trias començava a reaccionar, però mica en mica els visitants anaven engreixant el marcador. Álvaro aconseguia el seu triple a 20 segons per la mitja part, i una esmaixada de Hamilton tancava el marcador de la mitja part. Caldria encara remuntar 10 punts.

Després de la mitja part, l’equip va sortir decidit a remuntar: primer, amb una cistella i addicional de Hamilton, i acte seguit amb bàsquet ràpid després de recuperar la bola al darrere. El Congost ja havia despertat i pressionava el rival, però tornava l’encert del Valladolid. Un triple de Lundberg al límit provocava que els visitants demanessin minut. El Manresa ja s’havia posat per davant 47-44, i acabava el període amb empat a 55, després d’un ganxo de Martín.

Nacho Martín començava amb un rebot i una cistella, i anotava després Allen des dels tirs lliures. S’acostaven els visitants, però resistia l’ICL Manresa. El Valladolid trobava a 4 minuts pel final l’encert des dels triples per amenaçar al marcador, però Costa encertava també des dels 6,75, i les cistelles de Trias i Nacho Martín a les darreres jugades asseguraven la victòria, tot i que els visitants van lluitar fins el darrer segon. L’ICL Manresa conserva la segona plaça, i la propera jornada és a la pista del Prat, en un duel que podria decidir la segona plaça.

El tècnic Aleix Duran deia a la roda de premsa posterior al partit que «ha estat un partit una mica estrany, perquè ens hem trobat a la primera part que no executàvem malament la defensa, però ells han començat a encertar; a partir del minut 3 o 4 ja estàvem amb el to que havíem d’estar, però a cada mig error que fèiem ells encertaven; han executat molt bé la seva defensa i ens hem entabanat en jugar massa directe, i hem pres males decisions; teníem massa ganes d’arreglar el que estava passant; he vist que l’equip tenia ganes mal enfocades; he dit a l’equip que calia més tranquil·litat en atac i ser més pro-actius a darrere; l’inici de la segona part ha estat bo, hem pogut robar pilotes i hem empatat el partit; la baixa del Jakis ens ha fet fer invents, però l’equip estava junt i concentrat».