Partit d’infart amb pròrroga, però l’ICL Manresa posa l’1-0 a la final (83-76)

Jordi Trias amb 20 punts, i Martín i Lundberg amb 14, destaquen en un partit marcat pel poc encert del Manresa. Diumenge, segon partit de la sèrie a les 20:00 al Congost.

Divendres 1 de Juny de 2018 a les 23:16

83 ICL Manresa | Costa 2, Lundberg 14, Allen 3, Martín 14, Trias 20; Hamilton 5, Jou, Sakho 8, Garcia, Muñoz 9, Mazaira, Gintvainis 8.

76 Melilla Baloncesto | Rodríguez 14, Djuran 5, Almazán 3, Samb 12, Guerra 5; Kapelan 23, Durán 7, Servera, Lucas 4, Fall 3.

Parcials: 12-17, 25-16; 14-17, 19-20, 13-6

L’ICL Manresa I el Nou Congost s’han abonat al patiment, I va fer falta una pròrroga per guanyar un partit que semblava gairebé perdut a 2 minuts del final. La fe del Nou Congost va portar l’equip a la victoria, en un partit amb Trias estel·lar (20 punts I 32 de valoració) ajudat per la constància de tot l’equip i els 14 punts de Martín i Lundberg.

Va caldre remar molt per poder obtenir aquesta primera victòria del play-off final. L’ICL Manresa no va estar gens encertat, especialment des dels 6,75. Tot i que la primera cistella era a càrrec de Costa, els visitants començaven liderant el marcador, primer amb cistelles a la pintura (6-9) i després amb l’encert des dels 3 punts. En el primer quart sequera total de triples, i 12-17 al marcador. El Manresa vivia de faltes i de contraatacs com el de Lundberg.

En el segon període, després d’un bon alley-hoop completat per Muñoz, arribava el primer triple, convertit per Hamilton i molt celebrat. Després era Allen qui al contraatac esmaixava assistit per Costa, i també al contraatac convertia un 2 més 2 Lundberg, amb rebot ofensiu de Sakho. El Nou Congost bullia, i els locals arribaven amb 4 punts de renda a la mitja part.

Es posaria a només un punt el Melilla després del tercer període, que començava amb bon encert i distanciament de l’ICL Manresa, i seguia amb certa distància de marge, després dels triples de Lundberg i Muñoz (49-41). Però la ratxa de Kapelan, impressionant en els triples, acostava i posava per davant els visitants, abans que Sakho tanqués el tercer quart, 51-50.

L’ICL Manresa va haver de sobreviure a la continuïtat de la ratxa triplista del Melilla, que es posava per davant fins a 8 punts. Però Gintvainis amb un triple posava el Manresa a 3 punts, i més tard un triple de Nacho posava l’equip a 1 punt. Muñoz posava per davant els vermells a 50” del final, i Martín no aconseguia posar 3 punts d’avantatge als tire lliures. Una cistella de Trias empatava, i els visitants no transformaven la darrera jugada.

En la pròrroga, l’ICL Manresa va sortir decidit a defensar i anotar, i els rivals van fer una davallada física, desmoralitzats pel marcador. Anotaven Noah i Trias, i Gintvainis responia a un triple visitant per posar de nou 4 punts. Anotava Iffe al contraatac i demanaven minut els nord-africans, i el partit es tancava des dels tirs lliures, però amb molt patiment.

Diego Ocampo deia a la roda de premsa posterior al partit que «estem molt contents, sobretot pel resultat, el partit era molt complicat pel nivell en què està jugant el Melilla; no només per l’encert, sinó la manera de jugar, circulació de pilota i la manera de defensar, que és molt intel·ligent; hem començat abusant del triple; és vital que sapiguem que juguen bé, acceptar que fan cistelles de talent, però ser constant».