Nit gairebé rodona al Nou Congost

Victòria per 88 a 61 amb tots els jugadors, inclosos joves i debutants, anotant. Qui més afinat va estar va ser Martín amb 15 punts i Costa, amb 13. La lesió de Gintvainis, únic punt negatiu. 88ICL Manresa | Costa 13, Lundberg 9, Allen 10, Hamilton 11, Trias 12; Martín 15, Sakho 2, Brià …

Dimecres 21 de Març de 2018 a les 23:34

Victòria per 88 a 61 amb tots els jugadors, inclosos joves i debutants, anotant. Qui més afinat va estar va ser Martín amb 15 punts i Costa, amb 13. La lesió de Gintvainis, únic punt negatiu.

88ICL Manresa | Costa 13, Lundberg 9, Allen 10, Hamilton 11, Trias 12; Martín 15, Sakho 2, Brià 6, Garcia 2, Mazaira 2, Gintvainis 4, Orrit 2.

61 Sammic Hostelería | Maiza 7, Evans 5, De Ciman 1, Bulic 20, Vucetic 11; Serrano 7, Zubizarreta 2, Salazar 4, Ruiz de Galarreta 1, Guridi, Portalez 3.

Parcials: 26-12, 24-18; 21-21 i 17-10.

Nit fructífera al Nou Congost, amb victòria de l’ICL Manresa per 88 a 61, protagonisme per als jugadors joves de la pedrera, debut del santpedorenc David Orrit a la categoria, i derrota dels rivals directes en la lluita pel liderat. Nacho Martín va ser qui més va anotar, amb 15 punts, seguit de Costa amb 13 i Trias amb 12. Tots els jugadors manresans que van xafar el parquet van anotar. L’única “taca” de la nit va ser la lesió de Gintvainis en el segon període. El lituà es va fer un esquinç al turmell.

Des d’un bon començament, l’ICL Manresa va voler deixa clar al rival qui manava al Nou Congost. Els jugadors d’Aleix Duran començaven amb un parcial de 10-3 tot i la cistella inicial dels bascos. Dues jugades de 2 més 1 de Hamilton acceleraven l’anotació local, i el britànic convertia després un triple per marxar 20 a 7. Bona defensa de Sakho, mentre que Garcia i Brià ja gaudien de protagonisme per les baixes.

En el segon període, la nota negativa de la nit: lesió de Gintvainis al mateix turmell on ja va patir un esquinç. Encara no se’n sap l’abast, però com avançava Aleix Duran, «no fa bona pinta». El partit seguia sent dominat per l’ICL Manresa, que se n’anava de 20 punts als vestidors. Triples de Nil Brià, Lluís Costa per partida doble, i encert de Nacho Martín a la pintura per deixar el partit ben encarrilat.

Després del descans, moment per l’intercanvi de cistelles. Jordi Trias portava les regnes en aquell moment, en què hi va haver un intercanvi de fins a 4 cistelles de 2 punts. Nacho Martín encertava des del triple, i més tard ho feia Costa, que tampoc fallava des dels 4,60 metres. L’ICL Manresa seguia concentrat també en defensa.

La recta final del partit va servir per poder donar minuts als més joves. L’ICL Manresa va acabar amb un quintet format per: Dani Garcia, David Orrit, Nil Brià, Alex Mazaira i Jordan Sakho. Tots jugadors vinculats i de formació del nostre club. Anotava Allen sense completar un 2 més 1, però més tard es refaria amb un triple. Més imprecisions en els moments finals, però el partit controlat per part del Manresa, que tancava el marcador amb 2 tirs lliures de David Orrit, aplaudit en el seu debut.

Aleix Duran deia a la roda de premsa posterior al partit que «teníem un repte molt clar: començar bé i fort, ser nosaltres mateixos després de fer un molt mal partit; ho volíem fer per nosaltres, perquè el Sammic si juga fàcil és molt perillós, i pel nostre públic; crec que ho hem fet bé, amb el to defensiu que tocava, i sent incisius perquè la seva defensa es tanca; hem hagut de fer equilibris en les rotacions per les lesions i la que s’hi ha afegit del Jakis; l’equip ha estat capaç de mantenir el to a la segona part, i hem pogut repartir minuts».