L’ICL Manresa s’endú un partit vibrant i guanya el bitllet per la Copa

Els del Bages guanyen per 68 a 74 a l’Actel Força Lleida i es mantenen segons al final de la primera volta. Partit amb molts jugadors aportant: Trias (14 punts) Costa i Muñoz (10 punts), els més encertats. 68 Actel Força Lleida | Ogungbemi 10, Martí 4, Derksen 18, Feliu 7 i Karena 8; …

Diumenge 7 de Gener de 2018 a les 15:21

68 Actel Força Lleida | Ogungbemi 10, Martí 4, Derksen 18, Feliu 7 i Karena 8; Bergada, Rubin de Celis, Sutina, Hermet 4, Stankevits, Dukanovic 9 i Mbaye 8.

74 ICL Manresa | Costa 10, Allen 5, Lundberg 9, Hamilton 8 i Trias 14; Òrrit, Mugica 3, Jou 6, Sakho 6, Garcia 3, Muñoz 10.

Parcials: 18-16, 13-16, 23-26 i 14-16.

L’ICL Manresa jugarà la Copa Prinesa d’Astúries després de guanyar a la pista de l’Actel Força Lleida per 6 punts de diferència. Tot i un mal inici, els d’Aleix Duran s’han sobreposat i han sabut reaccionar amb una victòria defensiva del conjunt, amb Trias com a home més anotador, tot i que també han col·laborat a sumar Costa i Muñoz amb 10 punts, i Lundberg amb 9.

La bona defensa de la primera possessió marcaria el camí de la victòria de l’ICL Manresa. Fins a 5 vegades s’acabarien els 24 segons per als lleidetans. Tot i això, l’inici de l’ICL Manresa va ser complicat, amb un parcial de 10-0 i els del Bages sense trobar la cistella. Trias convertia els primers 4 punts, però després arribaria l’encert triple de Costa, Jou, i Muñoz, al límit del quart, per deixar el marcador 18-16.

En el segon quart l’entrada de Dani Garcia, que va fer uns grans minuts amb triple inclòs, i la duresa defensiva, portaven l’ICL Manresa a posar-se per davant a la mitja part. Álvaro robava la bola per rebre una antiesportiva, i Sakho anotava també a la pintura per obrir una petita escletxa de 6 punts. Els locals, però, s’acostaven a un punt.

Després del pas pels vestidors, Antiesportiva a Costa, i triple de Muñoz. Hamilton cometia la quarta falta, però Muñoz tornava a encertar abans que ho fes el danès Lundberg. Tot i això, el Manresa no es podia desempallegar del rival, i els de la terra ferma es posaven per davant. Un triple de Jou posava per davant els vermells a un minut d’acabar el tercer període, i s’arribava a la recta final amb un triple de Lundberg sobre la botzina. (54-58).

En els darrers minuts, bona feina de Trias, i tot i l’encert dels locals l’ICL Manresa resistia i amb el triple de Hamilton s’escapava, fet que provocava un minut de temps mort local. El britànic va estar encertat després de rebre falta a 3:30 del final. La bona defensa i els tirs lliures donaven la victòria als del Bages, que estaven ahir recolzats per gairebé 200 aficionats bagencs.

Aleix Duran deia a la roda de premsa posterior al partit que “ens hem trobat un equip que volia igualar el nivell d’intensitat, el rebot, i realment ho han fet: han sabut imposar aquesta duresa per sobre de la que imposàvem nosaltres; en atac, com que no teníem rebot defensiu, ens hem frustrat, i després de parar ens hem posat mica en mica al nivell d’intensitat; en el segon quart hem estat molt bé a darrere, però hem deixat dos tirs lliurats i ens han castigat; a la segona part ens han fet mal amb els bloquejos per l’esquena després del pick and roll; en els moments clau els jugadors importants han aparegut, i hem controlat els seus tiradors a darrere”.