L’ICL Manresa perd un partit igualat i s’empata la sèrie amb el Coruña

Derrota per 74 a 80 en un partit amb poc encert però competit fins al darrer segon pels manresans. Lundberg 16 punts i Allen 13 en un partit amb baixos percentatges d’encert locals. 74 ICL Manresa | Costa 9, Lundberg 16, Allen 13, Martín3 i Trias 6; Hamilton 6, Sakho 9, Brià, Garcia, Muñoz …

Diumenge 6 de Maig de 2018 a les 21:36

Derrota per 74 a 80 en un partit amb poc encert però competit fins al darrer segon pels manresans. Lundberg 16 punts i Allen 13 en un partit amb baixos percentatges d’encert locals.

74 ICL Manresa | Costa 9, Lundberg 16, Allen 13, Martín3 i Trias 6; Hamilton 6, Sakho 9, Brià, Garcia, Muñoz 10, Mazaira i Gintvainis 2.

80 Leyma Coruña | Monaghan 22, Cooney, Abia 3, Flis 17 i Olmos 15; Ferreiro 3, Sanz, Torres, Sonseca 15, Chuku 3 i Gilling 2.

Parcials: 21-21, 17-23, 21-19 i 15-17.

Derrota de l’ICL Manresa en un partit molt ajustat al Nou Congost. Tot i els baixos percentatges, sobretot en tirs de 2 punts, els de Diego Ocampo van competir fins al darrer segon per la victòria. Els errors en tirs còmodes van descol·locar l’equip. El més anotador dels locals va ser Lundberg (16), seguit d’Allen (13). Caldrà ara guanyar almenys un dels partits en pista contrària.

El partit començava frenètic amb Trias esmaixant amb menys de 5 segons. Però de seguida reaccionaven els visitants, que van estar més fins en els primers minuts. Trias cometia la segona falta i anava a la banqueta, però el va suplir bé Sakho, amb 9 punts. El triple de Costa i el propi Sakho capgiraven el marcador. Intercanvi de cops des del triple, i marcador empatat l final dels primers 10 minuts.

El segon període començava travat, amb poca anotació, però l’encert dels visitants des dels triples posava terra pel mig (31-40). Noah Allen desencallava l’equip amb una esmaixada i un triple que deixava a només 6 punts el rival a la mitja part. Tancava la primera meitat un 2 més 1 no complet d’Iffe Lundberg.

Després de passar pels vestidors, el Manresa aconseguia encara retallar una mica més la istància, però cada punt feia suar els homes del Bages. Anotaven els visitants de 3, i responia de la mateixa manera Muñoz, que en una bona ratxa de triples, sumat a un altre tir exterior de Costa, posaven els locals a 1 sol punt. Allen capgirava el marcador amb una esmaixada, però els contraatacs dels gallecs tornaven a posar distància. Quedaven 4 punts per remuntar en els darrers 10 minuts.

Un parcial pràcticament empatat no permetria a l’ICL Manresa remuntar al final del partit. Començaven el període anotant els visitants, i començaven a no entrar tirs que a priori semblaven fàcils. El Coruña no aconseguia desmarcar-se a més de 10 punts, però als vermells els costava tant anotar que 5 punts semblaven un món. No van entrar els darrers intents de triple de Lundberg, i el partit acabava amb tirs lliures.

Diego Ocampo, en la roda de premsa posterior al partit, apuntava que «hem començat el partit amb dubtes, sobretot no tenint bones posicions defensives, sobretot al pal baix; no hem estat suficientment durs a la pintura, i sobretot al segon quart hem perdut el control de les emocions, i hem donat faltes i tirs lluires, fins a 20; en atac hem fallat sols i fallant, però això ens ha esclafat moralment; hem començat amb bona intensitat en el tercer quart, però ells també han reaccionat i el rival ha dominat el ritme; l’equip va lluitar i va aconseguir acostar-se a base de lluita».