L’ICL Manresa perd davant el gran encert el Melilla (86-74) i hi haurà cinquè partit

Un bon inici dels locals, molt encertats, van poder més que la reacció manresana. Dimarts a les 20:30 hi haurà cinquè partit de la final al Nou Congost, a les 20:30.

Diumenge 10 de Juny de 2018 a les 14:18

86 Baloncesto Melilla | Rodríguez 11, Duran 11, Almazán 5, Samb 17 i Guerra 12; Kapelan 10, Djuran 2, Servera 11, Garcia 3, Lucas 4 i Fall.

74 ICL Manresa | Gintvainis 6, Lundberg 5, Allen 3, Martín 18 i Trias 8; Hamilton 2, Jou 3, Sakho 9, Costa 14 i Muñoz 6.

Parcials: 26-21, 23-20; 16-20 i 21-13.

El segon partit a Melilla tampoc va ser fructífer per a l’ICL Manresa, i caldrà un desenllaç al Nou Congost per saber qui puja a la Lliga ACB. L’encert inicial dels nord-africans, en un inici irregular del Manresa, va fer que l’equip del Bages anés a remolc i, tot i que es va poder reenganxar al partit, no va poder atrapar els locals, en un nou partit ajustat. Els visitants més encertats van ser Martín amb 18 punts, i Costa amb 14.

El partit començava malament per a l’ICL Manresa, que havia de respondre a un parcial inicial de 12-0. Martín anotava la primera cistella i més tard, eren Jakis i el propi Nacho qui posaven l’equip a 4 punts. Els melillencs seguien amb un gran encert, i el Manresa a remolc. Es distanciaven de nou amb el 20-13 gràcies a un 2 més 1, però Costa de 3, i un altre llançament de Jou al límit retallaven.

En el segon quart, de nou parcial favorable als locals, però amb menys marge. Bon ritme anotador sobretot del Melilla, que trobava en Samb el seu home més inspirat. Una esmaixada de Sakho escurçava diferències, però mentre el Manresa no anotava tots els tirs lliures, els locals sí que encertaven des del triple. Calia remuntar 8 punts a la segona part.

Després de la mitja part, intercanvi de cistelles a la pintura i després un triple per banda, el visitant a càrrec de Noah Allen. L’ICL Manresa aconseguia reduïr el rival llançant tirs lliures i anotant, i Trias entrava fins la cuina per posar a només 4 punts els de la capital del Bages.

En el darrer període, joc travat, nervis, i més encert per part local. Els de Melilla, mica en mica van mantenir i augmentar la diferència, quan tenien el Manresa a 3 punts, amb una falta tècnica asenyalada a la banqueta visitant. Un triple de Costa posava el 69-67, però els locals trobaven la solució en el català Dani Rodríguez, amb 3 jugades gairebé calcades. Ja no es podrien remuntar 11 punts en el darrer minut.

Diego Ocampo apuntava a la roda de premsa que “hem sortit malament al partit, massa nerviosos i amb la tensió adequada; han fet cistelles fàcils, ells han començat bé però nosaltres sense la tensió adequada, perquè al minut 7 portàvem una falta; i llavors hem comès faltes cedint tirs lliures; ens hem posat al partit corrent i millorant el ritme defensiu; al final del segon quart un parcial de 6-0 fa que se’ns en vagin una mica; al tercer quart hem estat millor, però hi ha hagut un moment clau, amb el 69-67, fallant alguns tirs lliures que ens pren molta moral; amb les cistelles de Dani Rodríguez s’ha trencat el partit”.