L’ICL Manresa capgira el partit i aconsegueix la sisena victòria consecutiva

Els bagencs guanyen per 77 a 82 després d’un al inici, i ja són segons a la lliga. Martín i Trias, amb 15 punts cadascun, destaquen al final d’un matx on Lundberg va anotar 13 punts i l’ICL Manresa va anar per davant només els darrers 50 segons. 77 Levitec Huesca | Motos 6, …

Dissabte 3 de Març de 2018 a les 00:16

77 Levitec Huesca | Motos 6, Sans 5, Vashil 12, Marzo 12 i van Wijk 16; Rodríguez 12, Durhan, Diennis, Pérez 2, Fontet i Adekoya 12.

82 ICL Manresa | Costa 10, Lundberg 13, Muñoz 12, Hamilton i Sakho 2; Trias 15, Jou, Martín 15, Garcia, Allen 7, Gintvainis 8.

Parcials: 26-14, 19-21; 18-24 i 14-23.

L’ICL Manresa es va acabar enduent un partit que no pintava bé a la primera meitat. Un cop més, els homes d’Aleix Duran van demostrar que lluiten i tenen una capacitat de reacció admirable. Lundberg, amb 13 punts, va ser argument ofensiu a l’inici, mentre que Trias i Martín, sobretot en la segona meitat, van contribuir a la remuntada amb 15 punts cadascun. Sisena victòria consecutiva i molts aspectes a millorar, sobretot en els inicis de partit.

Tot i el parcial inicial de 2 a 5 que afavoria l’ICL Manresa, amb dues cistelles de Muñoz, la posta en escena a Osca no va ser bona. Els locals agafaven una bona ratxa de tir, sobretot exterior, que els portava a escapar-se 24 a 9. Lundberg, amb un triple, deixava que els locals no s’escapéssin a més de 12 punts.

En el segon parcial, lleugera millora dela del Bages, sobretot a l’inici, amb més duresa defensiva i un triple de Muñoz. Tot i que la diferència es reduïa a 8 punts ràpidament, a 3:30 de la mitja part els aragonesos eren a 15 punts. Un triple d’Allen i un ganxo de Martín acostaven els vermells. Trias deixava en 10 punts la diferència al descans.

Després del pas per vestidors, molta més duresa al darrere, que es traduïa en una remuntada gota a gota. L’ICL Manresa encertava des dels tirs lliures, tot i que no amb un percentatge brillant, per reduïr la diferència encara més. Els visitants es posaven a 4 punts, però encara tocaria remar perquè el Levitec Huesca tornava a estirar la goma i a anar-se’n de 10 (59-49). Després d’un triple de Gintvainis i de més tirs lliures, el rival quedava 4 punts per sobre a les portes del quart quart.

En la recta final, un cop més, seriositat i maduresa de l’ICL Manresa, que va haver d’esperar dins el darrer minut per posar-se per davant en el marcador. Un intercanvi de cistelles deixava els del Bages a 3 punts, i 2 triples consecutius del Huesca no van fer abaixar els braços del Manresa. La diferència es reduïa a 2 punts amb Trias a la líniade tirs lliures. I en la posterior bona defensa, rebia de nou falta Trias, que després de fallar el segon tir, veia com Hamilton agafava el rebot ofensiu. La jugada acabava amb Trias de nou a la línia anotant i posant 2 punts per sobre l’ICL Manresa. La defensa i el darrer rebot defensiu, juntament amb les faltes finals tancaven el partit i el marcador.

Aleix Duran, no massa content amb el joc de l’equip, sobretot a l’inici del partit, deia a la sala de premsa que “hem començat el partit molt malament a nivell de coses bàsiques l’altre dia el rival ens va sorprendre, però avui no veig justificació, perquè sabíem que davant teníem un equip que lluita a mort, i que a casa es multiplica per dos; estic preocupat per aquest tema, està clar que hi ha alguna cosa que no transmeto bé; tot i així, tenim un equip amb cor, que lluita i no dóna res per perdut; a la mitja part podríem haver estat perdent de més, i en la segona part hem estat el Manresa que volem ser: agressius, proactius en defensa; i a la segona part es han fet només 7 assistències, hem pogut córrer i trobar millor tirs; evidentment estic content per la victòria, però avui toca ser molt autocrítics”.