menu
El Bàsquet Manresa ret homenatge als pioners del Primer Ascens
El Bàsquet Manresa ret homenatge als pioners del Primer Ascens
El Bàsquet Manresa ret homenatge als pioners del Primer Ascens

El Bàsquet Manresa ret homenatge als pioners del Primer Ascens

El CE Manresa va pujar a Primera Divisió per primer cop ara fa 50 anys.

Divendres 27 de Abril de 2018 a les 23:00

L’afició manresana que era ahir al Nou Congostvaretrehomenatge a «uns pioners», com els vadefinir el president de l’ICL Manresa, Josep Sàez. Sobre el parquet, els herois que van aconseguir l’ascens a Primera Divisió amb el CE Manresa el 1968: Climent Fàbregas, Ramon Julià, Ramon Julià, Joan Riera, Sebastià Riera, Agustí Valentí, Jaume Vidal, Miquel Bataller, Enric Pintado i el capità Magí Suau. Van faltar els desapareguts Francesc Casé, que era el tècnic, Antoni Gol i Jordi Pont. I no van poder ser ahir a Manresa Joan Colell i Josep Reig.

«Estic emocionat de veure aquest equip de pioners i d’emprenedors», va dir Josep Sàez. «Ara fa 50 anys ens vanfer arribar a l’elit del bàsquet a l’Estat espanyol. És una de les fites més importants aconseguides a Manresa. Eren als anys 60, no hi havia contractes, no hi havia professionalitat». I va afegir que «era un grup d’amics amb una il·lusió moltgran.Iambmoltd’esforç van aconseguir aquest premi. Han deixat un llegat que ara s’ha de conversar. Només puc donar el meuagraïmentiadmiracióal que van fer. Gràcies a vosaltres, avui som aquí». Francesc de Puig, sercretari general de la Fedració Catalana de Bàsquet, va dir que la presència d’aquest equip «serà un bon record per a la ciutat tenir-vos aquí».

El capità, Magí Suau, va «encoratjar molt fort l’equip actual del Manresa perquè continuïlluitant al màxim pertornar a l’ACB».I va afegir que «si l’entrenador té algun lesionat pot comptar amb algun de nosaltres».

Per la seva part, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va dir que estava «content de fer aquest reconeixment i ser respectuosos amb els orígens i amb les arrels» que van portar el bàsquet a l’elit.

Amb la col·laboració de: Foto de família de l'equip del primer ascens