Derrota a Ourense de l’ICL Manresa en un partit de més a menys

La bona primera meitat dels bagencs no evita la derrota per 86 a 78, en un partit que Gintvainis va ser el màxim anotador visitant amb 13 punts. 86 Rio Ourense Termal | Johnson 28, Zamora 3, Rozitis 8, Uzas 8 i Manzano 4; Ahonen 10, Kohs, Trist 18, Moreno i Ndoye 7. …

Divendres 6 de Abril de 2018 a les 23:16

La bona primera meitat dels bagencs no evita la derrota per 86 a 78, en un partit que Gintvainis va ser el màxim anotador visitant amb 13 punts.

86 Rio Ourense Termal | Johnson 28, Zamora 3, Rozitis 8, Uzas 8 i Manzano 4; Ahonen 10, Kohs, Trist 18, Moreno i Ndoye 7.

78 ICL Manresa | Costa 5, Lundberg 12, Muñoz 10, Martín 10 i Sakho 4; Hamilton 10, Trias 6, Garcia, Allen 8 i Gintvainis 13.

Parcials: 14-19, 17-28, 30-17 i 25-14.

L’ICL Manresa va patir una derrota dolorosa a Ourense, després de dominar durant la primera meitat. Una segona part amb una gran anotació dels locals va condemnar els bagencs, que veuen com l’ascens directe s’allunya gairebé definitivament. Gintvainis va ser el líder anotador dels visitants, amb 13 punts. Lundberg en va fer 12, mentre que Muñoz, Martín i Hamilton en van fer 10.

El partit començava de cara amb un triple de Muñoz, i la bona activitat defensiva del Manresa, que aconseguia escapar-se 9-15 robant i corrent. El primer període acabava amb 5 punts d’avantatge amb uns bons minuts de Gintvainis, que convertia una bomba i dos tirs lliures.

El segon període va ser el millor per als interessos de l’ICL Manresa, amb 28 punts anotats. Anotava primer Lundberg des del pal baix, per després anotar Allen en contraatac. Els tirs lliures mantenirn l’avantatge, i Muñoz va tenir un moment d’inspiració convertint una safata difícil i un triple. Gintvainis repetia des dels 6,75 per després penetrar i posar 17 punts amunt el Manresa. A la mitja part, 31-47.

La segona part començava malament, amb errades que facilitaven un 8-0 inicial pels locals. Aleix Duran demanava minut per parar l’hemorràgia, i Nacho trencava la mala ratxa amb una cistella a la pintura. Lundberg de nou trencava un molt mal parcial amb un triplàs, i els locals s’acostarien a només 3 punts al final del tercer període.

En la recta final, massa facilitats pels locals per anotar, i un altre parcial negatiu. Corria i anotava Allen en una de les primeres jugades, però mica en mica els gallecs s’acostaven fins al 69-69, per acabar superant definitivament l’ICL Manresa, que en els darrers minuts no va estar encertat. Un 2 més 1 no completat per Lundberg donava esperances, però res a fer davant l’encert final de l’Ourense.

Aleix Duran, a la sala de premsa, deia que «som en una lliga que és la lliga del desig, i els equips que tenen objectius concrets i desitgen la victòria s’emporten el partit; s’ha vist amb ratxes com la d’Ourense, i aquesta era una por que jo tenia pel partit d’avui; l’equip a la primera part no ha donat símptomes de tenir menys ganes; a banda d’algun retoc defensiu, ho estàvem fent bé; a la mitja part hem sortit massa tous i hem regalat un parcial de 8-0, per no jugar intensos i atacar precipitats; hem deixat entrar al partit jugadors com Dan Trist i Johnson; hem jugat un partit igualat, però ells ja estaven en ratxa; ens hem complicat, i a partir de llavors, molt mèrit d’Ourense».