top

Antonio Martín, nou president de l’ACB

Dimarts 17 de Juliol de 2018 a les 11:38

L’Assemblea General de l’ACB ha escollit aquest dilluns per unanimitat a Antonio Martín com a nou President de la Associació de Clubs de Bàsquet. Martín (Madrid, 1966) combina la seva exitosa carrera a les pistes amb una reconeguda trajectòria professional, tant en el bàsquet com en altres negocis relacionats amb l’esport, la tecnologia, la banca i la televisió.

L’Assemblea General de l’ACB ha escollit aquest dilluns per unanimitat a Antonio Martín com a nou President de la Associació de Clubs de Bàsquet. Martín (Madrid, 1966) combina la seva exitosa carrera a les pistes amb una reconeguda trajectòria professional, tant en el bàsquet com en altres negocis relacionats amb l’esport, la tecnologia, la banca i la televisió. 

L’Assemblea General de l’ACB, reunida aquest dilluns a Barcelona, ha nomenat a Antonio Martín Espina com a nou President de l’Associació de Clubs de Bàsquet.

Martín (Madrid, 1966) ha estat escollit per unanimitat com a President i s’incorpora de forma immediata, participant en els següents punts del dia de l’Assemblea General.

El nou President de l’Associació ha mostrat “una gran satisfacció per haver estat escollit com a President d’una organització de la rellevància de l’ACB, una competició a la que he vist néixer i créixer durant la meva carrera esportiva i professional i de la que sempre m’he sentit part”.

Martín ha volgut “agrair als clubs la confiança dispositada en mi pel càrrec”, assegurant que es posarà “a treballar d’immediat a impulsar el desenvolupament de l’ACB i de la Lliga Endesa durant els propers anys”.

El nomenament d’Antonio Martín com a President de l’ACB s’afegeix al de José Miguel Calleja com a Director General el passat 26 de març i completa la nova cúpula directiva de l’ACB.

Antonio Martín, una llegenda a les pistes amb una reconeguda trajectòria professional

Antonio Martín Espina (Madrid, 18/06/1966) combina una exitosa trajectòria com a jugador amb una reconeguda etapa en l’àmbit professional, tant en el bàsquet com en altres negocis relacionats amb l’esport, la tecnologia, la banca i la televisió.

Martín va jugar 14 temporades a l’elit del bàsquet nacional i va ser 62 vegades internacional amb Espanya. Després del seu debut amb l’Estudiantes a la Lliga Nacional 1982-83 va fitxar pel Reial Madrid, club en el qual va desenvolupar la resta de la seva carrera fins la seva retirada al 1995, amb la única excepció de la temporada 1986-87 a la Universitat de Pepperdine als Estats Units. En les seves 13 temporades al Reial Madrid, Martín va guanyar cinc lligues, quatre Copes del Rei, una Supercopa, una Eurolliga, dues Recopes i una Copa Korac. Amb la Selecció Espanyola es va penjar el bronze a l’Eurobàsquet de Roma 1991, essent a més integrant del cinc ideal.

Després de la seva retirada, Antonio Martín va continuar molt vinculat al bàsquet: entre el 2005 i el 2009 va ser Director de la secció de bàsquet del Reial Madrid. També va assessorar al 2010 a l’ACB en la firma del primer contracte televisiu de gestió global dels drets internacionals de la competició.

Setè president de la història de l’ACB i primer exjugador

Antonio Martín es converteix en el setè President de l’ACB en els seus 36 anys d’història, i en el primer exjugador professional en ostentar el càrrec. Succeeix a Francisco Roca (2014-17) en una llista que va iniciar Antonio Novoa amb la fundació de l’Associació el 3 de març de 1982. El van succeir en el càrrec Mariano Jaquotot, Juan Fernández i Evaristo del Rio, en curtes etapes abans del nomenament d’Eduardo Portela al 1990. L’actual President d’Honor va ostentar el càrrec de President entre el 1990 i el 2013.

Comparteix aquesta noticia a les Xarxes Socials