menu
Ajuntament de Manresa i Bàsquet Manresa presenten un acord per fomentar la promoció de la ciutat i l’esport inclusiu
Ajuntament de Manresa i Bàsquet Manresa presenten un acord per fomentar la promoció de la ciutat i l’esport inclusiu
Ajuntament de Manresa i Bàsquet Manresa presenten un acord per fomentar la promoció de la ciutat i l’esport inclusiu

Ajuntament de Manresa i Bàsquet Manresa presenten un acord per fomentar la promoció de la ciutat i l’esport inclusiu

A falta de concretar els detalls de l’acord, tindrà una vigència de dos anys i les aportacions econòmiques que farà l’Ajuntament dependran de la categoria on jugui l’equip la propera temporada. Si continua a la LEB, l’aportació municipal per les temporades 2017-2018 i 2018-2019 seria de 200.000 euros. En canvi, si puja a l’ACB, la …

Divendres 6 de Abril de 2018 a les 17:52

A falta de concretar els detalls de l’acord, tindrà una vigència de dos anys i les aportacions econòmiques que farà l’Ajuntament dependran de la categoria on jugui l’equip la propera temporada. Si continua a la LEB, l’aportació municipal per les temporades 2017-2018 i 2018-2019 seria de 200.000 euros. En canvi, si puja a l’ACB, la xifra augmentaria de forma excepcional fins als 320.000 euros.

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el president del Bàsquet Manresa, Josep Sáez, han presentat aquest migdia un acord que contempla el doble objectiu de potenciar la promoció de la ciutat a través del bàsquet d’elit i reforçar el paper inclusiu de l’esport com a eina d’inclusió social. Hi han assistit també el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme i Llicències, Marc Aloy; el regidor d’Esports, Jordi Serracanta; i en representació de l’entitat, Josep Porras, membre del Consell Executiud el club; i Carles Sixto, gerent.

En relació als termes de l’acord, que es concretarà amb més detall les pròximes setmanes, es preveu que tingui una vigència de dos anys i que les aportacions econòmiques que farà l’Ajuntament de Manresa vindran determinades per quina sigui la categoria on jugui l’equip la propera temporada.

Si l’any que ve continua a la LEB, l’aportació municipal conjunta per les temporades 2017-2018 i 2018-2019 seria de 200.000 euros. En canvi, si el conjunt manresà aconseguís l’ascens a l’ACB aquesta temporada, la xifra augmentaria de forma excepcional fins als 320.000 euros.

Valentí Junyent ha explicat que d’aquesta forma es recupera l’aportació que l’Ajuntament feia al club amb un conveni que va finalitzar el 2016, i que suposava uns 120.00 euros anuals al club.

També ha destacat, durant la presentació de l’acord, que “el govern municipal valora la importància de tenir una entitat esportiva com el Bàsquet Manresa que enguany complirà 50 anys de permanència a l’elit del bàsquet: 44 a l’ACB i 6 a la LEB” i ha qualificat que l’entitat “és un gran ambaixador de la nostra ciutat, que contribueix a marcar l’autoestima de ciutat, de la comarca i de la Catalunya Central; i també és un referent de país”.

L’alcalde ha remarcat que els dos grups municipals que conformem el govern (PDeCAT i ERC) i tenen plena coincidència en aquest valoració i, per aquesta raó, “avui us presentem una proposta que portarem al Ple municipal i que esperem que tingui la complicitat d’altres grups municipals”. Tot seguit, ha agraït la feina del primer tinent d’alcalde, Marc Aloy; i del regidor d’Esports, Jordi Serracanta, per poder concretar els termes de l’acord.

Valentí Junyent també ha reconegut “el grau de compromís i la fermesa de la gestió de l’actual directiva amb el seu president al capdavant” perquè “a Manresa no és fàcil mantenir un equip a l’elit i donar-li continuïtat”. Per això, ha afegit, amb aquest acord “volem expressar-los el nostre suport per enfortir la confiança mútua amb els actuals rectors de l’entitat que volen que es consolidi el projecte esportiu i social, però també volen contribuir a l’estabilitat del club en tots els àmbits perquè sigui sostenible”.

Finalment, l’alcalde ha remarcat el doble objectiu de l’acord que s’ha presentat avui. Per una banda, desenvolupar noves iniciatives institucionals i de promoció de la ciutat, i molt especialment vinculades a la difusió del projecte Manresa 2022, un projecte de ciutat que tenim a l’horitzó. I de l’altra, reforçar la promoció de l’esport del bàsquet com a eina d’inclusió social tant a les escoles, com entre les associacions de veïns i entitats de la ciutat.

Per la seva part, el president del Basquet Manresa, Josep Sáez, ha expressat “la plena satisfacció” amb què han rebut l’acord tant l’executiva com el consell d’administració de l’entitat. Igualment, també s’ha mostrat satisfet perquè “en les converses que han donat lloc a aquest acord sempre hi ha hagut una clara voluntat d’entesa i de poder arribar a un punt de trobada, que és el que avui estem presentant”.

En la seva opinió, “l’acord va mes enllà dels termes econòmics perquè el que fa es establir un punt de partida i una aliança, que posa en valor el que representa el nostre club i l’esport del bàsquet per a la ciutat, i aquesta es la part mes important de l’acord”.

Per a Sáez, l’entesa “crea un clima de confiança entre la institució mes important de la ciutat i els valors que representa el Bàsquet Manresa i això és molt important, pensant no només en avui, sinó també en el futur”.

El president ha afegit que l’objectiu esportiu de l’entitat “és mantenir el club en l’elit del bàsquet” però ha refermat la voluntat de “col·laborar amb la ciutat per promoure la ciutat fora del nostre territori perquè, com deia l’alcalde, som el millor ambaixador que pot tenir la ciutat per promoure iniciatives i projectes que s’estan portant a terme aquí”.

Josep Sáez ha tancat la seva intervenció assegurant que el Bàsquet Manresa ha de tenir “una missió des del punt de vista social: hem de col·laborar perquè el basquet sigui un element integrador de la ciutat”. Per això, ha afegit, “ens posem a disposició de la ciutat per complir aquests objectius i no dubteu que, per la nostra part, treballarem dur per poder-ho assolir”.