Victòria soferta de l’ICL Manresa a la pista del Sammic Hostelería

Jordi Trias torna a fer números d’MVP amb 18 punts, 15 rebots i 34 de valoració. Lundberg 14 punts, i Muñoz amb 13 aportaven en un partit que va ser igualat fins el darrer minut. 62 Sammic Hostelería | Serrano 8, Zubizarreta 1, deCiman 23, Salazar 2 i Kaminski 6; Ruiz de Galarreta 3, …

Dimecres 29 de Novembre de 2017 a les 23:36

Jordi Trias torna a fer números d’MVP amb 18 punts, 15 rebots i 34 de valoració. Lundberg 14 punts, i Muñoz amb 13 aportaven en un partit que va ser igualat fins el darrer minut.

62 Sammic Hostelería | Serrano 8, Zubizarreta 1, deCiman 23, Salazar 2 i Kaminski 6; Ruiz de Galarreta 3, García, Guridi 2, Portalez 5, i Bulic 12.

71 ICL Manresa | Costa 2, Muñoz 13, Allen 2, Hamilton 9 i Trias 18; Mugica 3, Jou, Lundberg 14, Sakho 3, Gintvainis 7.

Parcials: 17-16, 19-19; 15-20 i 11-16.

Victòria important en un partit incòmode per a l’ICL Manresa. Els homes d’Aleix Duran, encapçalats per Jordi Trias, que un cop més va tornar a fer unes xifres bestials, van saber patir fins el darrer quart. L’internacional Lundberg amb 14 punts i Muñoz amb 13 sumaven també anotació en un partit sofert i treballat a Azpeitia.

El partit començava fent pujada per a l’ICL Manresa amb el primer encert triple dels locals, i seria impossible desempallegar-se del Sammic fins al darrer minut per aconseguir la victòria. Les penetracions de Costa i Hamilton anivellaven el partit a l’inici, i la defensa seria fonamental. Un triple de Mugica empatava el partit, i acabava el primer període amb 17-16.

Tampoc en el segon quart aconseguiria l’ICL Manresa posar-se per davant. Seria important l’aportació del base lituà Gintvainis, provocant una falta en atac i anotant una “bomba” en els primers compassos. Després, el reincorporat Lundberg anotava un 2 més 1 incomplet i un triple. Tot i l’esmaixada i la bona feina de Trias tant al davant com al darrere, l’ICL Manresa encara no es podia posar per davant.

Després del pas pels vestidors, bon parcial dels del Bages, que anotaven des del triple mitjançant Hamilton i després de pispar la pilota amb Lundberg als tirs lliures. El 38-40 era el primer avantatge. Responien els locals de 3 després d’una penetració de Costa, però dues cistelles en suspensió llunyanes de Trias mantenien el rival a distància, i més encara després del triple de Muñoz. Caldria defensar 4 punts d’avantatge en el darrer quart.

La recta final començava amb un triple de Lundberg, però el desencert no permetia obrir un forat per respirar. Els locals es mantenien a 3 punts fins que Jordi Trias, qui sinó, va anotar en una transició ràpida. Una recuperació i una falta sobre Muñoz obria una escletxa a 2:00 pel final. Una altra “bomba” de Gintvainis i un triple del lituà a 44 segons del final deixaven la victòria al sac.

Aleix Duran deia després del partit en la roda de premsa que «teníem davant un equip que té molt bons sistemes, sap jugar a bàsquet i treure avantatgem que té tiradors de 3 difícils de parar; el pla de partit era desactivar això, però al principi del partit no ho hem sabut fer bé; ells han agafat energia a través d’això, i s’ha posat el partit molt difícil; ens hem trobat una defensa tancada, i ens hem entestat en voler fer safates; en el tercer quart hem sortit decidits, Lluís Costa ha defensat el seu base de manera espectacular, i ha sortit el nostre estil; tot i això, no ens desenganxàvem, i fins el darrer tir de Jakis no hem marxat».