Victòria èpica per homenatjar el capità Román Montañez

L’ICL Manresa derrota a la pròrroga el Tecnyconta Zaragoza després d’una pròrroga i un final de partit emocionant. Román Montañez rep l’homenatge del Nou Congost en el seu darrer partit a casa. 94 ICL Manresa | Machado 12, Suggs 9, Tomàs 17, Auda 11 i Cakarun 10; Aranitovic 25, Jou, Trapani 4, Sakho 1, …

Dimecres 10 de Maig de 2017 a les 23:59

L’ICL Manresa derrota a la pròrroga el Tecnyconta Zaragoza després d’una pròrroga i un final de partit emocionant. Román Montañez rep l’homenatge del Nou Congost en el seu darrer partit a casa.

94 ICL Manresa | Machado 12, Suggs 9, Tomàs 17, Auda 11 i Cakarun 10; Aranitovic 25, Jou, Trapani 4, Sakho 1, Belemene 2, Costa 2 i Montañez 1.

91 Tecnyconta Zaragoza | Bellas 19, Benzing 13, Juskevicius, Fotu 1 i Norel 21; Kraljevic, García, Gecevicius 18, Barreiro, Servera, Jelovac 7 i Knight 12.

Parcials: 26-16, 15-19; 10-21, 30-25 i 13-10

L’ICL Manresa va aconseguir una victòria èpica per retre homenatge al capità Román Montañez, que jugava el seu darrer partit al Nou Congost. Aranitovic va estar encertat i va aconseguir anotar 25 punts, molts d’ells en el darrer tram de partit per forçar la pròrroga. Pere Tomàs va anotar-ne 17. Després del partit, Manresa va retre un merescut homenatge al capità, que es retira després de 20 anys de carrera esportiva.

El partit no podia començar millor per a l’ICL Manresa, que amb un parcial de 23-6 obria un forat que semblava que podia marcar el partit, però del qual el Tecnyconta Zaragoza se’n va recuperar. Bona defensa i esforç també en atac per anotar. Suggs encertava a l’inici, però en el darrer tram de quart començava a recuperar-se de l’anormal sequera l’equip visitant (26-16).

El segon quart va començar erràtic per a tots dos equips, i Aranitovic responia amb un triple la cistella dels aragonesos. L’ICL Manresa mantenia el rival entre 9 i 10 punts, fins que va arribar l’encert interior de Norel i exterior de Bellas i Benzing. Pere tomàs i Cakarun trencaven la sequera, però els visitants es posaven a 6 punts al final del tercer quart.

Després del descans, Norel seguia fent mal a la pintura i retallava. El pivot holandès capgirava el marcador (44-45) i els visitants obrien un petit forat, de seguida respost per Auda i Belemene. Sakho anotava al tir lliure, i el visitant Bellas tancava el quart deixant el Saragossa dominant per 3 punts.

El Tecnyconta Zaragoza va dominar el quart quart en el marcador, amb diferències de fins a 10 punts. Però llavors va aparèixer Petar Aranitovic, l’home més destacat del Manresa, anotant de totes maneres. Pere Tomàs seguia la ratxa. Un gran triple de Jelovac que donava un avantatge gairebé definitiu de 3 punts, però el pivot visitant s’encarava amb el públic i l’ICL Manresa tenia un tir lliure i 6 segons per empatar, i ho va aconseguir amb una penetració de Machado.

En el temps extra, Pere Tomàs i Aranitovic, després de pispar la bola al contrari, anotaven. El mateix Petar responia de 3 a un triple visitant. Machado també encertava de la llarga distància, i tornava Aranitovic per convertir els darrers tirs lliures del partit en un final de partit emocionant just abans de l’homenatge a Román Montañez, que es va fer un cop acabat el partit.

Ibon Navarro, deia a la sala de premsa que «un partit on hem entrat molt bé, amb molt encert; ells notaven la tensió de jugar aquest tipus de partit, que desgraciadament nosaltres ja no tenim; per errors nostres no hem pogut tenir més diferència després del primer quart; l’equip ha notat el cansament, es nota que Xavi Rey i Aleks Cvetkovic no hi són, no ha estat fàcil».