Un mal segon quart condemna l’ICL Manresa a Lugo

Els del Bages es veuen superats per un conjunt local superior en molts aspectes, en un partit en què Gitvainis s’ha hagut de retirar per lesió a la mitja part. Lundberg i Allen han estat els més encertats amb 21 i 22 puts respectivament. 98 Cafés Candelas Breogán | Uriz 16, Fuzaro 7, Cigoja, …

Dissabte 18 de Novembre de 2017 a les 23:11

98 Cafés Candelas Breogán | Uriz 16, Fuzaro 7, Cigoja, Lofberg 13, Arco 9, Rubio 5, Sulejmanovic 16, Díaz 14, Stainbrook 8, Quintela 4 i Demetrio 6.

81 ICL Manresa | Gintvainis 5, Lundberg 21, Muñoz 4, Hamilton 11, Trias 4; Mugica 2, Jou, Sakho 8, Garcia, Costa 4 i Allen 22.

Parcials: 27-29, 30-11, 17-12 i 24 29.

Mal partit a Lugo, i segona derrota de l’ICL Manresa en aquesta temporada. Tot va sortir malament per als del Bages, que tot i fer un inici prometedor, van veure’s fora del partit en el segon quart, i no van poder tornar a lluitar per competir-lo. Allen amb 22 punts i Lundberg amb 21 van ser els més anotadors.

L’inici del partit va ser un miratge, i potser va acabar sent contraproduent per a l’ICL Manresa, que tot i fer un parcial inicial de 4-15 dels primers 3 minuts. Anotaven de seguida els 5 jugadors que l’ICL Manresa tenia a pista, però els locals, amb una ratxa de triples, igualaven el marcador ja abans que s’acabés el primer període, amb triple final inclòs.

El partit va escapar-se en el segon quart, amb un parcial de 30 a 11 que ja no tindria remei. La defensa dels vermells anava a destemps i es cometien faltes que donaven tirs lliures i punts al rival. La diferència anava augmentant i els visitants es quedaven clavats als 35 punts, i anotaven amb comptagotes des del tir lliure, fonamentalment, un cop el Breogán va estar en bonus.

En el tercer quart els de Manresa van intentar corregir alguns aspectes, però no hi va haver prou encert en atac per posar-se dins el partit. Marcador encallat pels dos conjunts a l’inici, però una cistella d’Arco i una antiesportiva de Muñoz feien més ample el forat. L’encert en el triple local deixava els del Bages tocats i gairebé enfonsats. Els tirs lliures semblaven la única manera d’anotar.

El darrer període va servir perquè l’ICL Manresa es comencés a refer, i va estar a punt de posar la por al cos dels locals, que no van saber jugar contra una defensa en zona que va ajudar a reduir les diferències. Però no era el dia: després d’acostar-se a 11 punts, tornava una ratxa local de 7-0 per rematar el partit. L’ICL Manresa, però, no va deixar de lluitar fins la darrera bola del partit.

Aleix Duran comentava a la sala de premsa després del partit que “sorprenentment, començar el partit anotant amb tanta facilitat se’ns ha girat en contra, perquè ens ha fet pensar que el partit seria un tipus de partit que estava clar que no seria; quan el seu nivell defensiu ha estat a alt nivell, ens hem quedat sorpresos; més tard volíem solucionar de manera individual el partit; quan semblava que jugàvem bé apareix la lesió de Jakis Gintvainis, i hem atacat sense cap tipus de disciplina, i ens han fet cistelles fàcils; a la mitja part teníem la gent molt fora del partit; a la segona part hem estat més bé darrere, però precipitats en atac per les ganes de remuntar”.