L’ICL Manresa combat fins el darrer alè un Madrid superior

Els homes del Nou Congost cauen per 80-91 davant el semifinalista europeu. Manresa s’acomiada d’Andrés Nocioni. 80 ICL Manresa | Machado 10, Suggs 16, Araitovic 2, Tomàs 12 i Cakarun 8; Auda 7, Jou, Trapani 11, Sakho 2, Belemene 5, Costa 7 i Montañez. 91 Real Madrid | Llull 12, Maciulis 4, Fernández 8, …

Dijous 4 de Maig de 2017 a les 22:51

Els homes del Nou Congost cauen per 80-91 davant el semifinalista europeu. Manresa s’acomiada d’Andrés Nocioni.
80 ICL Manresa | Machado 10, Suggs 16, Araitovic 2, Tomàs 12 i Cakarun 8; Auda 7, Jou, Trapani 11, Sakho 2, Belemene 5, Costa 7 i Montañez.

91 Real Madrid | Llull 12, Maciulis 4, Fernández 8, Thomkins 21 i Ayón 2; Draper 6, Nocioni 3, Doncic 7, Hunter 11, Suárez, Taylor 3 i Reyes 14.

Parcials: 13-33, 25-22; 22-20 i 20-16.

L’ICL Manresa no va poder lluitar per la victòria davant el Real Madrid, però fins al darrer segon va lluitar per oferir una bona imatge davant la seva afició. Al final del partit, 11 punts de diferència entre dos equips amb objectius i moments molt diferents. El Nou Congost va homenatjar Andrés Nocioni, exjugador del Manresa i ara estrella que es retirarà al final de temporada. Suggs, amb 16 punts, màxim anotador del Manresa.

El partit començava amb un Madrid encertadíssim que deixaria pràcticament fora del partit els locals, tot i que lluitarien fins al final. Parcial inicial de 4-17 amb poc encert local i pluja de triples visitants. La sortida del vinculat Jordan Sakho, la millor notícia de la nit, donava energia. El congolès col·locava dos taps consecutius, però el Madrid seguia marxant en el marcador, 13-33.

A partir de llavors, els parcials van ser favorables a l’ICL Manresa. Auda i Suggs començaven retallant. L’escorta americà havia agafat una bona ratxa que seguia en el segon període. Els blancs responien els triples de Machado i Suggs amb un triple de Nocioni. L’ICL Manresa aconseguia retallar només 3 punts, però s’acostava i competia.

Després de passar pels vestidors, Belemene amb energia i Trapani aconseguien acostar l’ICL Manresa al Real Madrid, sobretot en la recta final del quart. S’arribava a les portes dels darrers 10 minuts amb els visitants 15 punts per davant.

En el darrer quart, més lluita encara de l’ICL Manresa, que acabava el partit amb el cap ben alt, i competint amb un equip de la Final Four. La direcció de Costa donava bons fruits a l’inici, amb Trapani i Tomàs inspirats. Auda, Suggs, i després un triple de Belemene deixaven el Manresa a 13 punts, però una falta en atac del propi Belemene, molt discutida, no deixava entrar més al Manresa.

Ibon Navarro, deia a la roda de premsa posterior al partit que «hem fet un partit força seriós; hem pogut competir menys del que sembla en el marcador; hem alliberat tirs, ens hem passat bé la pilota i diria que haguéssim pogut córrer una mica més; un partit marcat en el resultat pel primer quart, en què entren bé al partit, fan 6 de 7 en triples, i llegeixen bé les nostres ajudes; crec que té mèrit la seva victòria perquè no hem fet les coses malament».