L’ICL Manresa cau derrotat on i quan més necessitava una victòria

Les 20 pilotes perdudes eclipsen les actuacions d’Auda, amb 18 punts, i de Tomàs, amb 17. 89 Rio Natura Monbus Obradoiro | McConell 10, Dulkys 15, Bendzius 15, Allen 9 i Pustovyi 11; Matulionis 6, Llovet 2, Yusta 12, Whittington 9 i Pozas. 75 ICL Manresa | Machado 6, Suggs 6, Tomàs 17, …

Dissabte 4 de Febrer de 2017 a les 23:32

Les 20 pilotes perdudes eclipsen les actuacions d’Auda, amb 18 punts, i de Tomàs, amb 17.

89 Rio Natura Monbus Obradoiro | McConell 10, Dulkys 15, Bendzius 15, Allen 9 i Pustovyi 11; Matulionis 6, Llovet 2, Yusta 12, Whittington 9 i Pozas.

75 ICL Manresa | Machado 6, Suggs 6, Tomàs 17, Auda 18 i Rey 4; Cvetkovic 10, Aranitovic 3, Cakarun 10, Montañez, Trapani 1, Belemene i Costa.

Parcials: 29-21, 20-16; 15-22 i 25-16

Mal partit a Santiago, i derrota quan més calia guanyar. L’ICL Manresa va perdre per 14 punts després d’un partit marcat per les pilotes perdudes, i una actuació arbitral de nou molt

El primer període ha estat un festival anotador, sobretot per part dels locals, que han estat molt encertats en els triples. L’ICL Manresa, però, trobava respostes amb Patrik Auda i Pere Tomàs, que feien que els gallecs no s’escapéssin massa. El triple final de Cvetkovic, molt llunyà, deixava el 29-21.

La segona part començava amb una pèrdua i una cistella local, però un triple d’Aranitovic. La bona defensa dels manresans feia que es poséssin a només 3 punts (32-29). Després, dues cistelles d’Auda i Suggs deixaven l’ICL Manresa a només 1 punt (38-37). Però una sèrie d’errors en els darrers 3 minuts de la primera part, deixaven el Manresa amb els mateixos punts, i els locals se n’anaven als 49.

Un bon parcial després de sortir a la segona part deixaria el partit obert. Pere Tomàs amb 2 triples consecutius, i una esmaixada de Xavi Rey posava a 4 punts l’ICL Manresa i forçava el minut del tècnic local. Auda i Cvetkovic tornaven a apropar els visitants, i el resultat quedava 64-59 a les portes del darrer període.

En el darrer quart, 4 faltes assenyalades abans d’un minut posaven les coses ja molt complicades. En aquest període l’ICL Manresa va arribar a les 20 pilotes perdudes, la pitjor dada de la nit. Els locals anotaven des dels tirs lliures, i poca resposta del Manresa, que intentava amb una defensa en zona aturar l’hemorràgia. Derrota final per 14 punts a la pista del rival que calia atrapar, i que ara és a 2 victòries.

Ibon Navarro deia en la roda de premsa posterior al partit de Santiago que «el partit ve marcat per l’inici del primer quart, en què Obradoiro ens ha sorprès amb un ritme alt; els dos triples en transició ens han creat dubtes; en el segon quart ens hem posat al partit, més durs a darrere i amb més encert davant; els darrers minuts del segon quart no els hem gestionat bé, amb un punt per sota ens fan un parcial d’11 a 0; l’equip s’ha enganxat en el darrer quart; en el darrer quart hem entrat bé però el fet d’estar amb faltes tant ràpidament ens ha marcat».