menu
Aquests són els dorsals de l’ICL Manresa, i les seves raons
Aquests són els dorsals de l’ICL Manresa, i les seves raons
Aquests són els dorsals de l’ICL Manresa, i les seves raons

Aquests són els dorsals de l’ICL Manresa, i les seves raons

Després de l’arribada del darrer fitxatge, Ashley Hamilton, ja s’ha tancat el “roster” de noms i dorsals a l’ICL Manresa. Aquests són els números que duran a l’esquena els del Nou Congost, i les raons que han motivat a triar-los. Afegim en un parell de casos aclariments sobre el nom. #2 Ashley Hamilton El darrer …

Divendres 1 de Setembre de 2017 a les 10:46

Després de l’arribada del darrer fitxatge, Ashley Hamilton, ja s’ha tancat el “roster” de noms i dorsals a l’ICL Manresa. Aquests són els números que duran a l’esquena els del Nou Congost, i les raons que han motivat a triar-los. Afegim en un parell de casos aclariments sobre el nom.

#2 Ashley Hamilton
El darrer en arribar ha estat qui ha triat un número més baix. «M’agrada el número, i a banda d’això, un dels meus jugadors preferits, Joe Johnson, porta aquest número. És un jugador molt llest, un base alt, bo a l’u contra u, m’ha fet gaudir amb el seu joc; tot i això no sóc gaire supersticiós».

#3 Javi Mugica
El de Lleó serà el segon en saltar a la pista. «Tant el 15 com el 7 estan retirats, i el següent que m’agrada més és el 3; la meva mare va néixer un dia 3 d’abril, i aquesta és una de les raons».
*A banda d’això, cal aclarir que el cognom Mugica s’escriu sense accent, però es pronuncia esdrúixola. La raó per la qual no porta accent gràfic és perquè el cognom és d’origen euskera, una llengua que no fa servir accents.

#4 Jordi Trias
El pivot gironí Jordi Trias lluirà el dorsal 4 aquesta temporada. Les raons: «Normalment porto el 8, i el segon número que més he utilitzat a la meva carrera és el 4; aquí el 8 pertany a un mite del Nou Congost com és el Román Montañez».

#5 Guillem Jou
Els motius de tradició familiar han empès a Guillem Jou, un jove ja veterà a Manresa, a triar el 5. «Sempre ha estat un número que m’ha agradat, i també és una mica per herència familiar, ja que els meus cosins portaven el 5, també».

#6 Gabriel Lundberg
Gabriel Lundberg ha estat afortunat i pot seguir portant el número que ja tenia en els seus anteriors equips. «De fet, només hi ha una raó, i és que és el número que m’agrada dur des de sempre; senzillament m’agrada i ja fa anys que el porto».
*Haureu observat que en alguns llocs entre el nom i el cognom de Lundberg s’hi escriu “Iffe”. Es tracta d’un malnom d’orígen africà (no forma part del nom) que vol dir “Déu”.

#18 Jordan Sakho
El congolès mantindrà el 18, amb el qual ja va debutar la temporada passada a l’ACB. «És el primer numero que vaig tenir jugant a bàsquet, i el vull mantenir per aquesta propera temporada».

#28 Lluís Costa
Costa es queda amb el 28, després que el seu ‘cap’ l’apartés del 8 la temporada passada. «Ja el portava l’any passat, i me l’he quedat; normalment havia dut el 8, però l’any passat estava ocupat pel Román, un jugador a qui tinc un gran respecte».

#32 Noah Allen
Magic Johnson i la tradició personal faran que Noah Allen dugui el 32: «És el número que he portat tota la vida, i a més el duia en Màgic Johnson, un jugador que m’encantava la manera que tenia de passar la pilota; aquestes són les raons».

#33 Álvaro Muñoz
La suma de tres més tres, l’aritmètica substitueix el 6 de tota la vida per a Álvaro Muñoz. «Ja vaig portar aquest mateix dorsal en la meva primera etapa a Fuenlabrada, tot i que normalment he dut el número 6; el 33 és per allò que 3 i 3 fan 6».

#77 Jokubas Gintvainis
El lituà duia el número 7, retirat al Congost per Creus, i ara la família l’anima a dur-ne dos. «Fa uns 5 anys vaig començar a jugar amb el dorsal 7, al meu equip i també a la selecció de Lituània; com que aquí no es podia agafar el 7, el meu pare em va donar la idea de jugar amb el 77, que mai ho ha fet ningú, i m’agrada tant a mi com als meus pares».