Un tercer quart catastròfic condemna l’ICL Manresa a una derrota àmplia

Els homes d’Ibon Navarro van anotar només 21 punts (6 punts en el tercer quart) en la segona meitat, i el Movistar Estudiantes es va imposar per 86-57. 86 Movistar Estudiantes | Laprovittola 15, Fernández 17, Pumprla 4, Bircevic 13, i Martín 21; Vicedo, Salgado 3, Brizuela 2, Guerra, Hernangómez 3, i Rey 8. …

Diumenge 14 de Febrer de 2016 a les 23:21

Els homes d’Ibon Navarro van anotar només 21 punts (6 punts en el tercer quart) en la segona meitat, i el Movistar Estudiantes es va imposar per 86-57.

86 Movistar Estudiantes | Laprovittola 15, Fernández 17, Pumprla 4, Bircevic 13, i Martín 21; Vicedo, Salgado 3, Brizuela 2, Guerra, Hernangómez 3, i Rey 8.

57 ICL Manresa | Hernández 4, Otverchenko 12, Simon 7, Sánchez 3 i Musli 8; Sandul 2, Montañez, Grigonis 4, García 6, Barrera 2, Flis 9 i Thomas.

Parcials: 24-20, 18-16; 23-6 i 21-15.

Àrbitres: Jiménez, García Ortiz, Martínez Díez.

El primer quart va ser igualat, amb moltíssimes alternatives en el marcador. L’Estudiantes intentava dur la iniciativa des de l’inici amb el triple de Laprovittola, però responien béels pivots Musli i Sánchez, que juntament amb Alex Hernández capgiraven el marcador. Dos errors en defensa donaven l’avantatge de 4 punts als locals (24-20).

Otverchenko començava anotant en l’inici del segon quart, també molt igualat. Llavors va ser el bon moment dels interior Xavi Rey i Fran Guerra, que anotaven per posar una mica de distància (fins a 10 punts). Abans de la mitja part, però, la lluita de Flis en un dos més u i Musli i Simon des dels tirs lliures deixaven a només 6 punts els col·legials.

El tercer quart va ser el pitjor per als interessos de l’ICL Manresa, que només va ser capaç d’anotar sis punts en aquests 10 minuts. Van jugar molts minuts els homes de la banqueta, i per altra banda el Movistar Estudiantes va anotar mica en mica, fonamentalment des dels tirs lliures, per agafar un avantatge ja insalvable.

En el darrer període l’ICL Manresa semblava que sortia amb més intensitat, però no va poder salvar ni l’average que tenia favorable per 18 punts. La majoria dels punts anotats en la recta final van ser des de la línia de tirs lliures. Moltes pèrdues i poc encert també en aquest quart, i un final on els manresans van perdre partit i average amb un rival que lluita també per la permanència.

Ibon Navarro, a la roda de premsa, va dir que «el partit no té massa anàlisi que veure com després de la mitja part ens hem trobat un equip amb moltes més ganes que nosaltres, ens hem quedat amb 6 punts i aixó ha marcat el partit; llavors hem començat a competir no pel partit sinó per l’average; mai ens hem pensat ser el que no som, hem perdut dues vegades contra el darrer classificat; no se’ns pot haver oblidat jugar a bàsquet, espero que la parada ens serveixi per refrescar el cap».