Salvació d’infart a Vitòria

Tot i la derrota amb el Laboral Kutxa per 83-80, la derrota del Movistar Estudiantes fa que el club bagenc es mantingui a la Lliga Endesa 83 Laboral Kutxa | Adams 21, Bertrans, Hanga 6, Tillie 11, Diop 2; James 15, Diop, Planinic 5, Shengelia, Bourousis 14, Blazic 3 i Corbacho 6. 80 ICL Manresa …

Diumenge 22 de Maig de 2016 a les 17:34

Tot i la derrota amb el Laboral Kutxa per 83-80, la derrota del Movistar Estudiantes fa que el club bagenc es mantingui a la Lliga Endesa

83 Laboral Kutxa | Adams 21, Bertrans, Hanga 6, Tillie 11, Diop 2; James 15, Diop, Planinic 5, Shengelia, Bourousis 14, Blazic 3 i Corbacho 6. 80 ICL Manresa | Foster 13, Grigonis 11, Simon 17, Auda 8 i Musli 11; Sandul, Montañez 4, Hernández 4, García 5, Costa, Flis i Jaramaz 7.

Parcials: 15-22, 21-13; 18-21 i 29-24.

L’ICL Manresa va viure la derrota més dolça possible a Vitòria. Els homes d’Ibon Navarro van fer un gran partit amb un dels millors d’Europa, i va perdre per 3 punts. Però la victòria del RETABET.es GBC a casa davant l’Estudiantes deixava salvats els del Bages. Bon partit de Chase Simon amb 17 punts, i el jugador més valorat de la Lliga Endesa, Dejan Musli, amb 11 punts i 23 de valoració.

El partit ha estat igualat de principi a final, i en el primer parcial guanyava el Manresa. Bones defenses dels del Bages, i els interiors Musli i Auda liderant l’anotació. S’escapaven els locals 13 a 9, però Auda, Jaramaz i Hernández responien per capgirar el marcador. Els tirs lliures del base murcià i una cistella d’Auda tancaven el primer parcial 7 punts a favor de l’ICL Manresa (15-22).

En el segon quart, menys encert en atac i els locals que es posaven les piles. Començaven anotant Hanga i Blazic, aquest de tres punts, i intimidaven en defensa per retallar i posar-se per davant 28-27 amb el triple de Darius Adams. Ibon Navarro tallava el bon moment dels bascos amb un temps mort, i Musli i Simon deixaven de nou el partit en un sol punt (36-35), a la mitja part.

Després del descans, sortia amb tromba el Laboral Kutxa amb dos triples, i es distanciava. La resposta venia des dels tirs lliures, amb Grigonis i Musli. Diverses alternatives en el marcador, però Chase Simon estava entonat i va anotar de totes maneres, sobretot del triple. Final del tercer quart amb 54-56 pel Manresa i tot per resoldre.

El darrer quart va ser alt en anotació, i això va ser perjudicial per a l’ICL Manresa, que va rebre més en l’intercanvi de cops. Simon seguia en ratxa, i anotava 5 punts consecutius, respostos per James, que s’endollava des del triple. Grigonis tornava a empatar des dels 6,75, però Tillie i James encertaven de nou. Dues tandes de tirs lliures d’Auda acostaven el Manresa en els darrers minuts ja de partit. Dos triples més de Bourousis i Adams ho posaven complicadíssim, però un altre cop Grigonis amb un llançament inversemblant posava a 7 segons del final el Manresa a un punt. En el minut de temps mort es va saber la notícia de la salvasió, i el partit va acabar amb el pivot grec Bourousis als tirs lliures (83-80).

Ibon Navarro, parlava a la roda de premsa posterior, molt emocionat. “el partit ha durat per nosaltres 39 minuts i 53 segons; sabíem que fora de casa competíem bé, amb un joc sobri; segurament ha estat un dels millors partits que hem fet, i hi ha alguns tirs que no es poden defensar; l’equip s’ha reenganxat després d’estar 6 avall dos cops; realment no sabia el resultat, però veient les cares ens valia, sabíem que la cosa no anava bé; per nosaltres era comlpicat venir aquí a guanyar, però que hagin vingut 200 persones a les 5 del matí per donar-nos suport vol dir que alguna cosa hem fet bé”.