L’ICL Manresa s’estrena al Nou Congost amb una victòria davant el Zenit

Els d’Ibon Navarro, ben conduïts per Costa, amb 16 punts, i Scott Suggs, amb 18 punts, superen un tou Zenit St Petersburg en un partit de presentació davant de 2250 aficionats al Nou Congost. 99 ICL Manresa | Cvetkovic 9, Suggs 18, Tomàs 10, Auda 7 i Andric 11; Aranitovic 9, Cakarun 13, Montañez, Jou, …

Dijous 15 de Setembre de 2016 a les 22:04

Els d’Ibon Navarro, ben conduïts per Costa, amb 16 punts, i Scott Suggs, amb 18 punts, superen un tou Zenit St Petersburg en un partit de presentació davant de 2250 aficionats al Nou Congost.
99 ICL Manresa | Cvetkovic 9, Suggs 18, Tomàs 10, Auda 7 i Andric 11; Aranitovic 9, Cakarun 13, Montañez, Jou, Sakho, Belemene 6 i Costa 16.

76 Zenit St Petersburg | Vikhrov 6, Toolson 10, White 9, Voitiuk 4, Landry 14; Timma 13, Markovic 6, Pushkov 5, Razumov, Sergeev 8, Desiatnikov.

Parcials: 31-12, 23-21, 29-15 i 16-28.

L’ICL Manresa va poder superar un equip d’alt nivell com el Zenit, en un partit que va fer animar de valent els espectadors manresans, que van superar els dos milers en un Nou Congost que presentava mitja entrada. Destacats per part dels locals Suggs amb 19 punts, Costa amb 16 i 18 de valoració, i Cakarun, amb 13 i 23 de valoració.

El partit va començar amb l’ICL Manresa amb ganes d’agradar i lluitar, i un rival mig adormit, que no va despertar ja en tot el partit. El primer avantatge va venir a l’inici, amb les cistelles dels pivots Auda i Andric. El txec s’hi penjava en el 10-2, iel Manresa ja s’escapava, amb els triples de Costa i Suggs, 22-7. Costa amb un triple i Cvetkovic amb els tirs lliures i el tempo deixaven el primer període en 31-12.

En el segons 10 minuts, molta més igualtat. El Zenit va demostrar la qualitat de la seva plantilla fent 21 punts, però és que era el dia de l’ICL Manresa. Belemene ajudava en el rebot ofensiu i anotava, i costa provocava faltes per mantenir l’avantatge de més de 20 punts a la mitja part.

Tornant dels vestidors no es va aturar el festival anotador dels del Bages, ara amb Aranitovic, que començava amb un triple, i cedia el relleu a Cvetkovic, que feia ús de la veterania. L’escorta hi tornava amb un contraatac, el partit es trencava 68-39, i més tard l’ICL Manresa arribava a una renda de 39 punts.

El darrer quart va ser el més discret, condicionat pel marcador i la victòria que era des de feia minuts al sac de l’ICL Manresa. Van poder gaudir de minuts els vinculats Guillem Jou i Jordan Sakho, que s’estrenava ahir amb el seu nou equip. Al final, satisfacció en l’equip del Bages, però prudència perquè tothom és conscient que això és pretemporada.

Ibon Navarro, deia al final del partit que «és el típic partit de pretemporada, en què hem entrat molt bé, amb moltes ganes d’agradar a casa; segurament el Zenit s’ha vist sorprès per aquest ritme; segurament han tingut molta càrrega, i això els ha fet fallar tirs fàcils; en el tercer quart hem tingut una bona resposta, tenen molta qualitat i han retallat; el més important són les sensacions, i veurem si diumenge podem competir a un nivell semblant amb el Tenerife».