L’ICL Manresa assalta el fortí del Fontes do Sar i aconsegueix la cinquena victòria (71-79)

Els homes d’Ibon Navarro guanyen per 8 punts on ningú ho havia fet. Chase Simon destaca estadísticament en una victòria coral aconseguida des de la defensa. 71 Rio Natura Monbus | Pozas 6, Haws 23, Waczynski 3, Caloiaro 8 i Pustovyi 9; Brown 4, San Martín, Yusta, Bendzius 9, Cárdenas 3, Chagoyen 2. …

Diumenge 13 de Desembre de 2015 a les 00:01

Els homes d’Ibon Navarro guanyen per 8 punts on ningú ho havia fet. Chase Simon destaca estadísticament en una victòria coral aconseguida des de la defensa.

71 Rio Natura Monbus | Pozas 6, Haws 23, Waczynski 3, Caloiaro 8 i Pustovyi 9; Brown 4, San Martín, Yusta, Bendzius 9, Cárdenas 3, Chagoyen 2.

79 ICL Manresa | Thomas 2, Otverchenko 6, Simon 22, Sánchez i Musli 11; Sandul 4, Hernández 5, Grigonis 15, García 4, Barrera 5, Flis 5.

Parcials: 24-26, 9-9; 21-20 i 17-24.

Àrbitres: Conde, Guirao i Planells.

L’ICL Manresa va aconseguir una victòria valuosíssima a la pista del Rio Natura Monbus Obradoiro, on es va imposar per 8 punts. Tot i que estadísticament va destacar Chase Simon, el partit va guanyar-se des del darrere, amb una molt bona actuació de tots els components. Els bagencs tornen a igualar el balanç entre victòries i derrotes (5-5).

Començava el partit molt igualat i, sobretot, amb un encert anormal. Els primers 4 intents de tir van ser triples convertits, i l’ICL Manresa sortia beneficiat d’aquest duel en posar-se 6-9. El partit va avançar igualat i espectacular pels espectadors durant el primer quart, fins el 24-26.

En el segon parcial, tot el contrari. Igualtat, però aquesta vegada a només 9 punts. L’ICL Manresa arribava a la mitja part mantenint el curt avantatge, i només Simon era capaç des del triple d’anotar en uns minuts on van brillar les defenses. Duresa al darrere i els tirs lliures que van ser protagonistes.

Tornant dels vestidors, el Manresa va aconseguir obrir un forat de 6 punts que aviat va ser neutralitzat ràpidament per l’Obradoiro, que trobava el camí de la remuntada, després d’una antiesportiva de Musli. Estira i arronsa entre els dos equips fins que Dmitry Flis posava per davant l’equip sobre la botzina anotant un triple. Tot quedava per decidir.

El darrer quart va ser un altre cop favorable a l’ICL Manresa. Tot i que a l’inici semblava que l’equip marxava definitivament amb el triple de Barrera i la “bomba” d’Hernández, el Rio Natura Monbus va apujar el nivell defensiu i va acostar-se perillosament fins a posar-se 65-69. En aquest moment, Musli desencallava el partit des dels TL, i la contínua bona defensa acabava donant el partit a l’ICL Manresa.

Ibon Navarro, va enviar una salutació a Román Montañez, que no va viatjar per la pèrdua de la seva àvia. En quant al partit, el tècnic basc deia que “el partit ha començat amb molt encert, crec que ha estat un primer quart molt bo, no per falta de defensa sinó perquè hem estat bé; hem fallat alguns tirs oberts que ens haguéssin donat aventatge abans de la mitja part; en la segona part hem fet errades ‘tontes’, i després l’equip ha mostrat una cara adulta, i gràcies a això i a l’encert ens hem tornat a ficar al partit; al final ha estat important saber que havíem de guanyar des de la defensa”.