menu
La Fundació Althaia assumeix els serveis mèdics del Bàsquet Manresa
La Fundació Althaia assumeix els serveis mèdics del Bàsquet Manresa
La Fundació Althaia assumeix els serveis mèdics del Bàsquet Manresa

La Fundació Althaia assumeix els serveis mèdics del Bàsquet Manresa

L’atenció es farà principalment a les instal·lacions esportives i al CIMETIR de la Clínica de Sant Josep. El nou conveni millora i amplia la col·laboració entre les dues institucions que es va oficialitzar en un primer acord l’any 2008 La Fundació Althaia, d’acord amb el conveni que se signa avui, és la institució que assumeix …

Dimecres 23 de Desembre de 2015 a les 13:52

L’atenció es farà principalment a les instal·lacions esportives i al CIMETIR de la Clínica de Sant Josep.

El nou conveni millora i amplia la col·laboració entre les dues institucions que es va oficialitzar en un primer acord l’any 2008
La Fundació Althaia, d’acord amb el conveni que se signa avui, és la institució que assumeix la responsabilitat dels serveis mèdics del Bàsquet Manresa, inclòs l’equip professional. El nou acord substitueix el que es va fer efectiu l’any 2008 i que se centrava en les proves mèdiques per al primer equip a inici de temporada i les revisions medicoesportives als jugadors de les categories inferiors.

Ara, el nou conveni millora, amplia i perfecciona aquest acord a través del qual Althaia ofereix als jugadors de totes les categories del Bàsquet Manresa la possibilitat de ser atès als serveis d’urgències especialitzats, fer rehabilitació i accedir a les consultes mèdiques especialitzades, a banda de passar les revisions medicoesportives. A més, els jugadors del primer equip del club tindran a la seva disposició els serveis mèdics i diferents professionals especialistes, l’accés a les proves mèdiques i tractaments necessaris durant tota la temporada i les revisions medicoesportives a l’inici de la temporada.

D’acord amb aquest conveni, la Fundació assigna dos metges de la seva plantilla per cobrir les necessitats dels jugadors del primer equip del Club. Un d’ells realitzarà les funcions de Cap dels Serveis Mèdics del Club, pel que els professionals assistencials propis del Bàsquet Manresa del quedaran supeditats a les seves decisions.

A banda de l’atenció mèdica que es pugui oferir als recintes esportius, la prestació dels serveis es farà a les instal·lacions del CIMETIR, al complex de la Clínica de Sant Josep.

El conveni té efecte retroactiu amb data d’1 de setembre passat i serà prorrogable anualment.

Un centre reconegut
El conveni entre dues de les organitzacions referents a la ciutat es fa efectiu pocs dies després que la Generalitat hagi fet públic el seu reconeixement als serveis que, en medicina de l’esport, es porten a terme a Manresa a l’atorgar la màxima categoria oficial. Aquest nivell només el disposen quatre centres arreu de Catalunya: Girona, Tarragona, Lleida i CAR de Sant Cugat.

El CIMETIR és un centre la de la Fundació Althaia, operatiu des de l’any 2008. Amb una superfície de 520 metres quadrats, disposa d’un equip multidisciplinar. Cada any s’hi fan al voltant de 1.500 revisions medicoesportives, una part de les quals corresponen a esportistes d’elit, com els del Bàsquet Manresa, la selecció estatal de waterpolo o atletes de primer nivell.