La Bruixa d’Or Manresa lluita contra Estudiantes i els tirs lliures

El conjunt del Bages perd per 78-73 davant un Movistar Estudiantes que va llançar més del doble de tirs lliures (31 per 15). Fotu, amb 17 punts i 22 de valoració, destacat per part dels catalans. 78 Movistar Estudiantes | Van Lacke 5, Fernández 11, Rabaseda 6, Slokar 13 i Martín 5; Bircevic 3, …

Diumenge 11 de Gener de 2015 a les 15:26

El conjunt del Bages perd per 78-73 davant un Movistar Estudiantes que va llançar més del doble de tirs lliures (31 per 15). Fotu, amb 17 punts i 22 de valoració, destacat per part dels catalans.

78 Movistar Estudiantes | Van Lacke 5, Fernández 11, Rabaseda 6, Slokar 13 i Martín 5; Bircevic 3, Salgado 5, Simpson 8, Aradori 22 i Ortega.

73 La Bruixa d’Or Manresa | White 10, Garcia, Grimau 8, Sakic 6, Rizvic 4; Ogilvy, Hernández, Dewar 6, Grigonis 13, Fotu 17 i Haritopoulos 2.

Parcials: 19-12, 18-22; 14-18 i 27-21.

Àrbitres: Hierrezuelo, Martínez Fernández i Oyón.

La Bruixa d’Or Manresa es va quedar a les portes de la conquena victòria al BarclayCard Center, davant el Movistar Estudiantes. El partit va ser igualat en tots els aspectes, en totes les estadístiques, tret dels tirs lliures: els madrilenys en van llançar més del doble. Grigonis a la primera meitat i Fotu van destacar. El neozelandès va fer 17 punts i 22 de valoració.

El partit començava molt igualat, amb un Zeljko Sakic que liderava l’anotació del Bàsquet Manresa fins al 9-10. En els darrers 3 minuts del quart, però, La Bruixa d’Or Manresa es va ofuscar en atac i només Isaac Fotu anotava per deixar el 19-12 al marcador.

En el segon quart els manresans van avançar de la mà d’Isaac Fotu, que anotava una cistella i més tard un triple que reduïa a 5 punts la diferència. Llavors va ser el moment del lituà Marius Grigonis, que amb 2 triples consecutius empatava el partit a 25. White tornava a donar avantatge a La Bruixa d’Or en un contraatac. Responien Aradori i Slokar per part de l’Estudiantes, i es marxava a la mitja part amb una cistella de Jaime Fernández (37-34).

Tornant dels vestuaris, un altre bon parcial de La Bruixa d’Or Manresa permetrria arribar a la recta final amb avantatge. Rizvic es feia fort a la pintura i sumava 4 punts i 2 rebots en un minut. Semblava que els de Pedro Martínez es podien distanciar, però Aradori no ho permetia, i deixava els locals a un punt després d’un triple al límit (51-52).

Al darrer quart, els 14 tirs lliures llançats per l’Estudiantes van ser fonamentals per a la victòria dels madrilenys. La Bruixa d’Or, en canvi, en va poder llançar només 3. Va ser a la línia on es va decidir el partit. Els visitants van tenir esperances fins als darrers segons, però va faltar encert en els triples, ja que només en va poder convertir un Dewar.

Pedro Martínez, deia a la roda de premsa que «veient les estadístiques, es veu clarament quina és la diferència: els tirs lliures, n’han tirat més del doble ells, tot i que hem tingut bon percentatge; és una oportunitat perduda, però hem de seguir treballant per assegurar la següent; la classificació té importància a la jornada 34, no ara».