El Congost encara és MOLT Congost

Una primera part per emmarcar de l’equip de Pedro Martínez tomba en un final sofert el primer classificat. Dewar amb 19 punts i Davin White amb 15 lideren l’anotació manresana. 80 La Bruixa d’Or Manresa | White 16, Dewar 19, Grimau 2, Sakic 11 i Rizvic 8; Hernández, Grigonis 7, Little 4, i Fotu 8. …

Diumenge 8 de Març de 2015 a les 22:22

Una primera part per emmarcar de l’equip de Pedro Martínez tomba en un final sofert el primer classificat. Dewar amb 19 punts i Davin White amb 15 lideren l’anotació manresana.
80 La Bruixa d’Or Manresa | White 16, Dewar 19, Grimau 2, Sakic 11 i Rizvic 8; Hernández, Grigonis 7, Little 4, i Fotu 8.

76 Unicaja | Toolson 19, Granger 2, Kuzminskas 8, Green 11 i Vázquez 7; Gabriel 7, Markovic 8, Thomas 2, Suárez 7, Stefansson 5 i Golubovic.

Parcials: 22-15, 27-17; 21-23 i 10-21.

Àrbitres: Jiménez, Guirao i Munar.

La Bruixa d’Or Manresa s’ha despertat, i de quina manera. Ha caigut derrotat l’Unicaja de Màlaga, líder fins ara de la Lliga Endesa el dia que Pedro Martínez complia 700 partit a l’ACB. Ben Dewar amb 19 punts i Davin White amb 15 han estat els líders anotadors d’una victòria coral.

El Bàsquet Manresa ha fet una primera part que ni els millors auguris podien preveure. Ha arribat a estar més de 20 punts per sobre de l’Unicaja. Començava el partit amb dos triples de White gairebé consecutius i una cistella de Rizvic, fenomenal en el treball defensiu. Toolson i Kuzminskas posaven oposició, però una altra cistella de Rizvic posava 7 punts amunt La Bruixa d’Or Manresa (22-15).

El segon parcial encara ha estat millor. Moments màgics al Nou Congost, sobretot després de bones defenses i pilotes perdudes, com la que acabava Sakic amb un 2+1. Little, que va debutar, s’estrenava amb un triple mentre Dewar seguia el seu festival i s’enfilava als 8 punts, per 9 de White. A la mitja part, 17 punts d’avantatge.

El tercer quart no ha beneficiat els interessos del Manresa, que encara que tenia renda, aquesta es reduïa en 2 punts. Dos triples consecutius de White posaven el 61-39, 22 punts d’avantatge. Green i Markovic deixaven els malaguenys a 15 (70-55).

Molt mal inici dels del Bages en el darrer període. Green, i Stefansson i Toolson amb triples posaven a 10 punts l’Unicaja. Després d’una sequera, Grimau feia una cistella balsàmica a una mà, però al final l’Unicaja va tenir, després d’un triple llunyà de Toolson, el partit a les mans (78-76 i possessió). Els malaguenys van pedre la pilota, i Dewar va posar des dels tirs lliures el 80-76 definitiu.

Pedro Martínez, destacava a la roda de premsa que «el partit d’avui és una gran alegria, guanyar el líder tenint en compte la nostra situació; hem fet una primera part per guardar-la, amb agressivitat, atenció, encert; crec que hem tingut una molt bona comunió amb la nostra afició; la segona part ha estat pitjor perquè estàvem cansats, i hem arribat al darrer període patint molt».