menu
Tots som l’Andrés
Tots som l’Andrés
Tots som l’Andrés

Tots som l’Andrés

La penya Fora*Dubtes engega una campanya per vendre polseres en solidaritat amb l’Andrés, fill d’un dels membres del grup de suport a l’equip de La Bruixa d’Or. Des del Bàsquet Manresa, donem tot el suport a l’Andrés i la seva família per superar la malaltia. “TOTS SOM L’ANDRÉS” Sota aquest lema, la penya Fora*Dubtes es …

Dimecres 12 de Febrer de 2014 a les 11:53

La penya Fora*Dubtes engega una campanya per vendre polseres en solidaritat amb l’Andrés, fill d’un dels membres del grup de suport a l’equip de La Bruixa d’Or. Des del Bàsquet Manresa, donem tot el suport a l’Andrés i la seva família per superar la malaltia.

“TOTS SOM L’ANDRÉS”

Sota aquest lema, la penya Fora*Dubtes es vol sumar a la lluita contra el càncer infantil, doncs s’estima que a Catalunya es diagnostiquen entre 170 i 200 casos nous anuals (0-14 anys). Malgrat aquest baix volum, el càncer és, a Catalunya, la primera causa de mortalitat en nens i nenes de 5 a 14 anys i la segona causa dels 15 als 24 anys, després dels accidents (dades extretes de gencat.cat ).
Malauradament, les inversions en sanitat no són del tot desitjables, i menys amb les actuals retallades.

Per que l’Andrés?, doncs hem volgut iniciar la campanya per l’Andrés per varis motius, un d’ells es per que és el fill del nostre company Juan, qui ens aguanta els dies de reunions i qui a col·laborat en algun que altre acte de F*D.

Però també per que s’han compromès a que entre tots i totes, crearan una associació per ajudar a tothom qui pateixi d’aquesta malaltia, ja que els esforços no son pocs.

 L’Andrés ha de fer-se un tractament pioner de radioteràpia per protons, però que fins a hores d’ara, tan sols es pot fer a Suïssa, i en casos molt específics, com és el seu.

Tots hi tenim moltes esperances, ja que apart de que cada dia llegim que la ciència avança, l’Andrés va recuperar part de la mobilitat. Cal recordar que després d’una intervenció d‘urgència per salvar-li la vida, la cosa no va anar com s’esperava i va quedar amb una paràlisi en mig cos, i no s’atreveixen a operar-lo ja que el tumor el té en un lloc molt complicat.

Des de llavors, 11 de gener del 2013, està fent molta rehabilitació, i l’està fent a Barcelona la major part, ja que a Manresa es un centre privat que no es poden permetre on fan  la rehabilitació específica per ell. Una altre part de rehabilitació si que la fa a Manresa.
Però aquesta malaltia requereix de molts i molts esforços, i apart ha de fer teràpies alternatives, oncologia a Barcelona, homeopatia a Manresa… i un tractament a Sevilla.

El tractament a l’hospital de Suïssa dura unes 8 setmanes, i perquè no estigui sol, el seu pare Juan s’agafarà unes “vacances” i se’n anirà amb ell. La seva mare Rosa tan sols hi podrà anar els caps de setmana, ja que després de molt temps a l’atur, ha aconseguit trobar feina.

Quan tornin de Suïssa, hauran d’anar a Sevilla a fer rehabilitació, una nova tècnica i que té una durada d’un mes aproximadament.

Per això es tot tan costós que una família “normal” no en pot assumir les despeses.

 En que consisteix la campanya?, doncs en vendre unes polseres que porten la inicial de l’Andrés i el dorsal que portava quan podia jugar a futbol, el 7. 

Les polseres valen 5€, una quantitat molt mòdica però que pot significar un gran món per molta gent, si, per molta gent, ja que si sobressin diners, es destinaria una part a altres nens que pateixen aquesta malaltia, i una altre part a la creació d’una associació, ja que d’ajuda també en necessiten els familiars més propers.

 Coincidències o similituds, el nostre estimat Manel Comas, ex entrenador del Bàsquet Manresa,  va dir “guanyaré el partit més important de la meva vida”, i ho va aconseguir, l’Andrés a dit “que guanyarà el partit més important, LA COPA DE LA VIDA”

 

TOTS CONTRA EL CÀNCER INFANTIL !!!

MOLTES GRÀCIES A TOTHOM PER COL·LABORAR !!!

totssomandres