La Bruixa d’Or acaba perdent un partit dominat gairebé de principi a fi amb l’Iberostar Tenerife (71-75)

Els homes de Pere Romero lluiten per la darrera victòria a la Lliga Endesa fins al darrer minut, però s’escapa el darrer partit al Nou Congost. 71La Bruixa d’Or | Hernández 3, Arco 3, Kouguere 8, Eriksson 3, Arteaga 3; Giannopoulos 12, Asselin 18, Kody 2, Creus 3, Ljubicic 14 i Sabata 2. 75Iberostar Tenerife | …

Diumenge 25 de Maig de 2014 a les 16:50

Els homes de Pere Romero lluiten per la darrera victòria a la Lliga Endesa fins al darrer minut, però s’escapa el darrer partit al Nou Congost.

71La Bruixa d’Or | Hernández 3, Arco 3, Kouguere 8, Eriksson 3, Arteaga 3; Giannopoulos 12, Asselin 18, Kody 2, Creus 3, Ljubicic 14 i Sabata 2.
75Iberostar Tenerife | Úriz 5, Richotti 8, Rost 7, Fajardo 2, Sikma 12; Blanco 16, Lampropoulos 9, Bivià 7, English 2, Chagoyen 7 i Heras.
Parcials: 23-12, 18-18; 9-14 i 21-31.Àrbitres: Antonio Conde, Castillo i Anna Cardús.

La Bruixa d’Or no ha pogut acabar amb victòria la lliga. El partit davant l’Iberostar Tenerife s’ha escapat per poc (71-75), després d’haver anat per davant gairebé durant els 40 minuts. Asselin, amb 18 punts, Ljubicic amb 14 i Giannopoulos, amb 12, els homes destacats d’un Manresa que va anar de més a menys.

El Bàsquet Manresa començava amb un cinc d’homes “petits”, amb Hernández, Eriksson, Arco, Kouguere i Arteaga. Començava per davant l’equip visitant amb una cistella inicial de Sikma, i Fajardo i Richotti posaven el 2-6. A partir d’aquí, però, dos triples de Kouguere i una cistella d’Hernández encaminaven un bon primer quart, que culminava amb l’encert exterior de Giannopoulos i Ljubicic per deixar el 23-12.

En el segon quart, La Bruixa d’Or va administrar bé l’avantatge per mantenir-la fins a la mitja part. En aquests 10 minuts hi va haver un intercanvi de cistelles que era còmode per al Manresa. Nil Sabata, s’estrenava puntuant a la Lliga Endesa amb una safata, Ljubicic col·laborava i Asselin començava a posar-se l’equip a l’esquena. Un triple de Chagoyen tancava el segon quart (39-27).

El tercer període va ser baix en anotació, sobretot per als de casa, que es veien superats per 5 punts (9-14). Baixava l’encert exterior i el CB Canarias intentava dur el partit a la pintura, on La Bruixa d’Or tenia més baixes. Sikma i Lampropoulos feien mal, tot i que un triple de Creus en darreran instància posava encara 6 punts de diferència.

En el darrer quart l’equip del Bages es va anar enfonsant mica en mica. Començava empatant l’equip visitant, amb dos triples de Rost i Bivià. Responien Asselin i Ljubicic, Eriksson anotava per fi un triple (ahir només en va convertir 1 de 7), mantenint l’equip encara per sobre. En els darrers instants, dos triples consecutius de Blanco posaven per davant l’Iberostar. Tot i intentar parar el partit, els canaris van estar bé a la línia de tirs lliures i el partit va acabar escapant-se.

Pere Romero, a la roda de premsa, comentava que “és el partit més aproximat al que volíem; s’ha decidit a la segona part quan ens ha començat a agafar la por; ells han fer les cistelles que s’havien de fer, i nosaltres no hem estat encertats en els tirs oberts que hem tingut; sabíem que havíem de tirar molt, perquè estàvem com estàvem; en alguns cops ens hem equivocat per voler fer de més, per voler fer ajudes; no puc marxar satisfet de la meva feina, estic decebut amb mi mateix perquè pensava que podia treure més partit de l’equip”.