Final sense cirereta al Nou Congost (76-77)

Sakic va tenir una pilota per guanyar el partit però el seu tir no va entrar, i La Bruixa d’Or es va quedar a les portes d’una victòria èpica. 76 La Bruixa d’Or Manresa | White 11, Grigonis 13, Grimau 10, Samuels 5 i Ogilvy; Sakic 11, Bivià, Hernández 2, Dewar 12, Garcia 3, Rizvic …

Diumenge 9 de Novembre de 2014 a les 15:13

Sakic va tenir una pilota per guanyar el partit però el seu tir no va entrar, i La Bruixa d’Or es va quedar a les portes d’una victòria èpica.
76 La Bruixa d’Or Manresa | White 11, Grigonis 13, Grimau 10, Samuels 5 i Ogilvy; Sakic 11, Bivià, Hernández 2, Dewar 12, Garcia 3, Rizvic i Haritopouos 9.

77 Bilbao Basket | Colom 5, Borg, Mumbrú 7, Hervelle i M. Todorovic 14; Gabriel 2, D. Todorovic 8, Williams 6, López 10, Andjusic 19 i Wragge 6.

Parcials: 28-15, 16-28; 16-18 i 16-16

Àrbitres: Pérez Pizarro, Pérez-Niz i Sánchez M.

La Bruixa d’Or Manresa no va poder culminar amb victòria un partit vibrant al Nou Congost. L’equip del Bages va perdre per 76-77 davant el Bilbao Basket. Bon partit de Grigonis (13 punts i 17 de valoració), Dewar (12 punts) i Haritopoulos (9 punts 14 de valoració). Bon inici del Manresa, remuntada del Bilbao al segon quart a base de triples, i final a cara o creu.

En el primer període La Bruixa d’Or Manresa va començar fent bona feina i amb embranzida. White, Grigonis, Grimau, Samuels i Ogilvy, que reapareixia, formaven el quintet del Manresa que començava dominant 12-2. Dos triples consecutius de Wragge al final del període disfressaven el parcial.

En el segon quart el Bilbao Basket seguia inspirat des del triple, i va anotar-ne 5 en aquest període. Haritopoulos resistia per part dels manresans amb rebot ofensiu i cistelles des de sota, i Davin White també ha sumat des de la direcció de joc i l’anotació. Al descans, igualtat total i tot per resoldre (44-43).

Després de passar pels vestidors, i tot i que el tercer quart a vegades el Manresa s’encallava, bona sortida, amb parcial de 5-0 inicial. El Bilbao Basket responia mitjançant dues cistelles dels germans Todorovic i, més tard, amb la veterania de Mumbrú i López. Amb el 60-61, però, tot quedava a expenses del darrer període.

En la recta final, inici gairebé fulminant de Raül López amb dos triples consecutius i una cistella de Todorovic. Haritopoulos i White responien, mentre que Dewar, ahir un dels millors, posava l’equip a dins amb un triple (67-69). El Bilbao seguia tibant, però el Manresa el reduïa fins que Dewar posava per davant els decasa amb el 76-75. La darrera cistella de Todorovic deixava 10 segons perquè el Manresa fes jugada, però Sakic no va poder aprofitar la passada d’Hernández. Una llàstima per a La Bruixa d’Or Manresa, va sortir creu.

Pedro Martínez, a la roda de premsa posterior al partit, comentava que «ha estat un partit igualat en què hem tingut moments bons, sobretot al primer quart; després hem abusat massa de botar la pilota; és una llàstima fallar el darrer tir, però són coses que passen, i hem de continuar pensant en millorar; AJ Ogilvy ha tornat a sentir dolor a la planta del peu, haurem de veure com evoluciona».