menu
El Bàsquet Manresa arriba a un acord de col·laboració amb el Sichuan Jinqiang
El Bàsquet Manresa arriba a un acord de col·laboració amb el Sichuan Jinqiang
El Bàsquet Manresa arriba a un acord de col·laboració amb el Sichuan Jinqiang

El Bàsquet Manresa arriba a un acord de col·laboració amb el Sichuan Jinqiang

El club del Bages es reunirà amb el club xinès per segellar aquest pacte i definir els vincles de col·laboració entre les dues entitats. Aquesta setmana el Bàsquet Manresa ha acceptat la proposta feta pel club xinès Sichuan Jinqiang, que pertany a la CBA (màxima categoria del bàsquet xinès) per fer una trobada que permeti establir punts d’enllaç i col·laboració. …

Dilluns 13 de Gener de 2014 a les 18:27

El club del Bages es reunirà amb el club xinès per segellar aquest pacte i definir els vincles de col·laboració entre les dues entitats.

Aquesta setmana el Bàsquet Manresa ha acceptat la proposta feta pel club xinès Sichuan Jinqiang, que pertany a la CBA (màxima categoria del bàsquet xinès) per fer una trobada que permeti establir punts d’enllaç i col·laboració. Els xinesos volen aprendre com es treballa a la pedrera del bàsquet manresà, mentre que el club del Bages pretén amb aquesta iniciativa ampliar fronteres i tenir connexions amb un mercat emergent. Ambdues entitats han mantingut ja comunicacions formals entre els seus dirigents en els darrers dies, i caldrà fer una trobada per materialitzar el conveni.

En els darrers dies, el president del Bàsquet Manresa,Josep Vives, ha acceptat formalment la invitació delClub Sichuan Jinqiang a encetar una col·laboració entre ambdues entitats. El club xinès va convidar a través d’una carta el Bàsquet Manresa a enviar una delegació a la Xina al final de la temporada 2013-2014 de la CBA per poder conèixer de primera mà el funcionament del club i la lliga xinesa. El club català ha acceptat fer una estada amb els dirigents del Club Sichuan per poder discutir quins punts de col·laboració es poden trobar. Serà un acord obert a noves possibilitats que puguin sorgir durant aquest període.

El club Sichuan Jinqiang té la seva seu a Txengdu, una ciutat situada al centre de la Xina, amb uns 14 milions d’habitants. Txengdu és la capital de la província de Sichuan, que dóna nom al club. Tota aquesta regió té una població d’uns 87 milions de persones. Pel que fa al club i l’equip, el Sichuan Blue Whale (Balena Blava de Sichuan), forma part des d’aquesta temporada de laCBA (Associació Xinesa de Bàsquet), després d’haver guanyat la Lliga Nacional la temporada passada. Avui en dia, a la Xina, el bàsquet és un dels esports més importants, al mateix nivell que el futbol.

El Bàsquet Manresa està disposat a establir vincles amb el Club Sichuan Jinqiang per tal de poder exportar fora de Catalunya i Espanya la marca Bàsquet Manresa, ensenyant la manera com es treballa al Bages un esport emergent al país més poblat del món.