menu
El BAXI Manresa es desplaça a Menorca per disputar el Ciutat de Maó
El BAXI Manresa es desplaça a Menorca per disputar el Ciutat de Maó
El BAXI Manresa es desplaça a Menorca per disputar el Ciutat de Maó

El BAXI Manresa es desplaça a Menorca per disputar el Ciutat de Maó

Dissabte a les 20:30 els homes de Pedro Martínez s'enfronten als amfitrions, i el rival del partit de diumenge sortirà del partit entre el Girona i el Gran Canària.

Divendres 9 de Setembre de 2022 a les 14:16

El BAXI Manresa 2022-2023 prendrà part aquest cap de setmana en el torneig Ciutat de Maó, que tindrà lloc al Pavelló Menorca d'aquesta localitat. Els homes de Pedro Martínez disputaran la segona semifinal contra el conjunt amfitrió, el Hestia Menorca, dissabte a partir de les 20:30. Martínez tindrà les baixes de Elias Valtonen i Juampi Vaulet, que segueixen concentrats amb les seves seleccions. El partit es podrà seguir en directe al canal de YouTube del Bàsquet Menorca.

En la seva cinquena temporada des de la refundació, l'Hestia Menorca milita a la LEB Plata, la tercera categoria del bàsquet estatal. Entrenat per Javier Zamora, enguany s'han reforçat amb les incorporacions de Álvaro Sanz, Luis García, Joshua Tomaic, Nacho Arroyo, Pol Molins, Maxime Yomi i Josip Popic. No obstant, la cara més coneguda dels balears serà la de l'ucraïnès Viacheslav Kravtsov. El pivot, amb experiència a l'NBA i l'ACB, està fent la pretemporada amb l'equip.

La primera semifinal del torneig es jugarà dissabte a les 18:00 i enfrontarà el Gran Canària i el Bàsquet Girona. Els canaris han incorporat el tècnic Jaka Lakovic i els jugadors Ferran Bassas, Vitor Benite, David Mutaf, Damien Inglis i Rubén López de la Torre. Per la seva banda, els gironins, acabats d'ascendir de la LEB i que ja es van enfrontar als bagencs a Sant Julià de Vilatorta, compten amb Marc Gasol com a gran referent. El tercer i quart lloc es disputarà diumenge a les 18:00, i la gran final, a les 20:30.

Abans del duel han fet declaracions Dani Pérez, que va jugar a Menorca, i Jerrick Harding. El base barceloní declarava que «el que ens cal és seguir millorant, el resultat serà anecdòtic i és el de menys; sempre és maco tornar a llocs on has estat bé, ja fa 11 anys que vaig jugar a Menorca». Per altra banda, el jugador americà Jerrick Harding deia que «l'adaptació va bé, ens hem d'adaptar a l'exigència de l'entrenador, però ens estem adaptant bé; hem de començar a tenir tot l'equip complet, amb els companys que han de tornar; m'encanta Manresa, la gent m'ha donat una gran benvinguda».